Frituurpan moet terug in de (horeca)keuken

Trivia, Actueel |
5 december 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Bijval voor ode aan de frituur van sterkok

Het vurige betoog van foodwriter Meneer Wateetons voor frituren en tegen de airfryer, krijgt steeds meer bijval. Zelfs van sterrenkoks. Zo blijkt uit een interview met de kookboekenschrijver bij televisiezender RTL. “Frituur eens een biefstuk.”

Zijn ode aan frituren en de frituurpan, heeft Meneer Wateetons beschreven in het boek ‘Over frituren’ dat dit najaar is verschenen. Daarmee heeft hij al meerdere malen de pers behaald.

Terug in de keuken

Niet alleen op Frituurwereld en tijdens de ALV van de ProFri kwam de kookboekenschrijver aan het woord. Ook op televisie krijgt hij aandacht voor zijn missie om de frituurpan terug in de (horeca)keuken te krijgen en de airfryer te verbannen.
Naast het voor cafetariahouders bekende voorbeeld van het frituren van een schnitzel, is Meneer Wateetons er warm voorstander van om een biefstuk in de frituur te bereiden.

Frituren in sojaolie

In het televisieprogramma EditieNL van RTL kreeg de foodwriter bijval van sterrenchef Menno Post (Olivijn, Haarlem). Hij gaf aan in zijn keuken een frituurpan te gebruiken en vindt dat frituren soms beter werkt dan bakken. De sterchef frituurt met sojaolie. “Als die olie heel heet is dan glijdt het vet zo van het eten af. We frituren altijd kort en hevig. Daardoor krijg je het snel knapperig zonder dat het vet in het eten trekt.”

Fris Frituren

‘Over frituren’ van foodwriter Meneer Wateetons is het tweede kookboek waarin louter recepten staan van gefrituurde gerechten. In 2018 verscheen Fris Frituren, eveneens een ode aan frituren en geschreven door Angela Prins. Het Nederlands Frituurcentrum is de uitgever van ‘Fris Frituren’. Lezers van Frituurwereld kunnen dit boek met 5 euro korting bestellen.

Klik en bestel het kookboek met 5 euro korting
Reken af met de kortingscode FWVOORDEELTIP


Meer over