Faillissement van frietzaak trekt de aandacht

Actueel |
6 mei 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Een faillissement van een frituurspeciaalzaak in Kampen wordt breed uitgemeten in de lokale media. Het smaakmakende ambachtsbedrijf De Frietzaak in het ijsselstadje liet volgens dagblad De Stentor een schuld van drie tot vier ton achter. Desondanks hoopt de curator op een doorstart.

De Frietzaak opende bijna vijf jaar geleden. Het is een frietspeciaalzaak die sterk leunt op het frituurambacht met eigen friet, bijzondere sauzen, eigen snacks en koffie van een lokale brander. Zeker in het begin was de belangstelling in Kampen groot.

De Stentor schetst de zakelijke achtergrond van De Frietzaak. Die is bijzonder, want het bedrijf was bedrijfsmatig verbonden met Biodiesel Kampen, handelsfirma in afgewerkte frituurolie. De eigenaar kwam in opspraak “wegens gesjoemel met biodiesel”, zoals wel meer bedrijven in deze sector in recente jaren.

Nog steeds geopend

Omdat de curator gelooft dat er nog altijd toekomst is voor De Frietzaak, blijft de frituurspeciaalzaak vooralsnog gewoon geopend. Inmiddels worden besprekingen met gegadigden gevoerd. De verwachting is dat binnen enkele weken duidelijk zal zijn of een doorstart gerealiseerd kan worden. De Frietzaak heeft negen medewerkers.

Foto’s: De Frietzaak Kampen