Casper redt het niet, bezorgkeukens gesloten

Actueel |
19 april 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Deliveryformule annex maaltijd-takeaway Casper is niet meer. De holding Spookje, net als de centrale keuken gevestigd in Gent, kampte met een miljoenenschuld en is failliet verklaard. In ons land startte Casper in het najaar van 2022.

De Belgische formule van bezorgkeukens had in ons land vestigingen voor delivery en afhaal in Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven en Amsterdam. Casper werd gelabeld als dark kitchen, een geblindeerde bezorgkeuken, maar was dit feitelijk niet. Net als bij Domino’s waren de vestigingen herkenbare takeaways met een winkelgevel.

Virtuele merken

Met een tiental eigen virtuele merken was Casper present op bezorgplatform. Zo verkocht het onder de namen van zelf ontwikkelde restaurantmerken onder meer kernproducten als burgersandwiches, hotdogs en kipsnacks die allemaal in dezelfde keuken werden geassembleerd. De centrale keuken in Gent leverde maaltijdcomponenten aan bij de vestigingen.

“Niet winstgevend”

Casper opereerde al langer in Belgische steden. Begin 2022 haalde het bedrijf vijf miljoen euro op voor de expansie naar ons land en Frankrijk. Frituurwereld benaderde directeur Matthias Laga vergeefs om een toelichting. In dagblad PZC zei Laga echter eerder al: “Het ging al enkele maanden moeilijk, waardoor we nu onze activiteiten moeten stoppen.” Volgens hem was Casper door de actuele marktsituatie niet winstgevend te krijgen.

Foto: publiciteitsfoto Casper