Fabel Friets aardappelkroket in hippe cocktailbar

Actueel |
21 februari 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Fabel Friet werkt samen met Super Lyan, de hippe cocktailbar in hartje Amsterdam. Onder de noemer Cocktail & Carbs staat Fabel Friets krokante aardappelkroketjes met truffelmayonaise en geraspte Parmezaan van Fabel Friet voortaan op het menu van de cocktailbar.

De Lore Group, exploitant van hotels en de cocktailbar, schrijft in een persbericht: “Super Lyan en Fabel Friet, het culinaire fenomeen met de gewilde frietjes in de Negen Straatjes, bundelen de krachten. Wat ooit begon als een eenvoudige snack, is uitgegroeid tot een ware culturele traditie. De rijen zijn fabelachtig, met honderden mensen volverwachtend van de tweemaal gebakken Agria-aardappelen overgoten met overheerlijke huisgemaakte toppings. If you can’t beat them, join them.”

Limited edition

Super Lyan en Fabel Friet lanceren een zogenaamde limited edition-versie van de bestselling aardappelkroketjes. De smaakpairing van drank en frituur heeft de laatste tijd de volle aandacht en dit is bij cocktailbar Super Lyan niet anders. De aanbeveling luidt: “Matching cocktail erbij? Bestel dan de Winter French Martini. Deze frisse cocktail met passievrucht, appel en een schuimlaag van aardappel is samen met de Fabel Friet bite het ideale recept om je borrel of avond uit mee af te trappen.”

Fabel Friet werd een grote hit via TikTok. De naam Fabel ontleenden de twee jonge ondernemers Abel en Floris aan hun eigen voornamen. Het duo deed zijn eerste ervaring in het frituurvak op met een frietbakfiets.

Foto’s: Super Lyan, Fabel Friet en Kimpton de Witt (cocktailbar)

Meer over