PR-bureau op basis van reviews Google: Fabel Friet in Amsterdam gooit hoogste ogen

Actueel |
13 oktober 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Floris en Abel ofwel Fabel, Fabelfriet.nl

PR-bureau No Budget roept Fabel Friet in Amsterdam uit tot de best beoordeelde frituurspeciaalzaak van 2022.

No Budget inventariseerde Google-reviews om tot een landelijke top 10 te komen. Daarnaast maakte het marketingbedrijf in Lisse per provincie een top 12 ranglijst op.

Meeste beoordelingen

Fabel Friet scoorde met het rapportcijfer 4,9 net zo hoog als zeven andere cafetaria’s. Echter: het Amsterdamse frituurbedrijf kreeg op Google verreweg de meeste reviews, namelijk 717.

Het is niet de eerste keer dat ondernemers Floris en Abel, samengevoegd tot ‘Fabel’, als beste frietbakkers uit de bus komen. Vorig jaar, een jaar na de oprichting, kreeg de fabelfriet van het Amsterdamse maandblad Mokum Magazine het predicaat ‘beste friet met mayo van de stad’ toebedeeld.

Ervaring als frietbakkers deed het duo op met een frietfiets ofwel Fries Cycle.

Kleine portie friet kost €2,44

No Budget geeft ook een indruk van de gemiddelde prijs bij cafetaria’s. Aan de vier hoogst scorende snackbars per provincie vroeg het marketingbureau begin deze maand wat hun hardlopers kosten. Het gemiddelde van deze 48 snackbars is voor een kleine portie friet €2,44, voor een frikandel €2,12 en voor een gewone vleeskroket €2,19. No Budget trekt als conclusie: “Het lijkt er op dat de snackbars de prijzen niet of nauwelijks hebben verhoogd als gevolg van de dure energie.”

Smulscore en Smulgids

Hier vind je de No Budget Snackbar Top 144. Omdat per provincie een top 12 is opgemaakt, gaat het immers om totaal 144 cafetaria’s, snackbars en frituren. Naast de mogelijkheid voor consumenten om reviews achter te laten op Google, kunnen klanten voor het geven van een smulscore bij de ratingsite van de Nationale Smulgids terecht. Een goede score kán een snackbar een plek in deze gids opleveren. Naast gastbeoordelingen, wegen bij de Smulgids echter ook een mystery guestbezoek en het vakmanschap van de ondernemer mee voor een notering in deze gids.