Broodje Spaans vleesfeest wint NK Lekkerste Burger

Actueel |
9 januari 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Het Spaans getinte burgerbroodje La Fiesta de Carne (“vleesfeest”) van burgerzaak Ter Marsch & Co in Rotterdam is gisteren de winnaar geworden van het NK Lekkerste Burger tijdens de Horecava.

Andy Hoogvliets van de Rotterdamse burgerspecialist ging er met de gouden medaille vandoor. Het is niet voor het eerst dat Ter Marsch & Co goud pakt tijdens het Nederlands kampioenschap voor hamburgerbroodjes. “De prijzenkast van de burgerboetiek raakt nog voller dan hij al was,” aldus Stichting De Lekkerste Wedstrijden.

Hoogvliets: “Ik denk dat de verhoudingen in onze burger de doorslag hebben gegeven, van zoet tot zout en zuur. Het is een Spaanse burger, dus daar hoort temperament bij in de vorm van een beetje pittigheid.” De burger bestond onder andere uit het Spaanse Black Angus-vlees van Miquel Vergara, 24 maanden gerijpte Gran Reserva Serranoham, ketchup van Piment d’Espelette, custard van Manchego-kaas, Anadaluz-créme en een venkelsalade.

Danielle Touwslager van Dammers Tap Schiphol (HMSHost) werd tweede met de creatie Italian Connection met onder meer een relish van Amsterdamse uien. Derde werd Ferlyan Palimbong, eigenaar van het Spakenburgse Podomoro. Zijn Asian Party Burger was opgebouwd op een briochebun met onder andere cheddar, crispy bacon, spareribs met hoisin en sriracha, verse sjalot citroengras en kimchi.

Audrey Biermans van cateraar Vitam won het NK Lekkerste Vegan Burger. De winnende plantaardige burger van Biermans bestond onder andere uit een huisgemaakte groente vleespatty, vegan crispy nachos, vegan cheddar en krokant van bananenschil. Audreys vader Roland werd tweede met de Unstopppa-bol, een rood hamburgerbroodje, dry aged rode biet, pompoenchutney en pistachenoten.

Endang Arifin van Copper Branch in Rotterdam, een vega Canadese fastfoodformule, werd derde. Zijn redefined plantburger Grazie Mille zat op een Italiaanse focaccia met een onder andere groene pesto, baby-spinazie, vega la vie bacon en gebakken uitjes.

Foto’s: De Lekkerste Wedstrijden

Meer over