Schaatstoppers smachten naar een snack

Trivia, Actueel |
9 januari 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

“Ik hoop vanavond eigenlijk een broodje kroket te kunnen scoren. Ik rook die lucht al in Thialf. En daar had ik superveel zin in, vrijdag al.” Aldus de Groningse schaatser Jenning de Boo na afloop van zijn winnende 500 meter afgelopen weekend tijdens het EK Schaatsen in het Thialfstadion.

De Europese Kampioenschappen leverde schaatsland Nederland een enorme medailleoogst op. Er werden tien gouden medailles behaald, naast zeven zilveren en vijf bronzen plakken. De Boo was niet de enige vaderlandse topschaatser die na zijn sprintprestatie trek had in een oer-Nederlandse frituursnack.

“Snack als troost”

Topschaatser Kjeld Nuis won weliswaar de 1000 meter, maar greep nipt naast de gouden medaille op de 1500 meter. Hij moest zich tevreden stellen met een zilveren plak.

Teleurgesteld was hij zeker, maar in de media liet hij weten dat de populairste snack van Nederland hem troost biedt. Nuis zei voor de camera’s nadat hij tweede werd op de 1500 meter in Thialf: “”Het gaat de laatste weken juist super goed. Daarom raak ik dit snel weer kwijt. Na een frikandel speciaal vanavond ben ik dit wel vergeten.”

Foto: Kjeld Nuis Facebook