NK Loaded Fries afgelast: te weinig animo

Actueel |
8 januari 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Het NK Loaded Fries 2024 gaat niet door. De wedstrijdorganisatie laat weten dat er te weinig inschrijvingen zijn voor de competitie die komende donderdag tijdens de Horecava plaats zou vinden.

“We hebben er als organisatie echt van alles aan gedaan om meer deelnemers te werven,” laat Bernd Beekman namens wedstrijdorganisator De Lekkerste Wedstrijden weten. Hij betreurt het dat het NK Loaded Fries niet door kan gaan tijdens de horecavakbeurs Horecava in RAI Amsterdam.

Moeheid?

Uit contacten met eerdere en potentiële deelnemers, werden onder meer personeelsgebrek, bedrijfsbeëindiging of het niet rond krijgen van de roosters als redenen genoemd om af te zien van deelname aan het NK Loaded Fries. Daarnaast verwijst Beekman naar het algemene sentiment in de markt: “Er is moeheid. Het ondernemen is op dit moment zwaar voor velen.”

Competitie in 2025

De wedstrijdorganisatie hoopt dat het NK Loaded Fries volgend jaar, in januari 2025 dus, wel weer door kan gaan. De competitie voor makers van het lekkerste frietje met topping en saus bestaat sinds 2019. Bij de laatste editie in 2023 won Vera Stouten van Frietboutique Hillegersberg de titelstrijd met Fries from the Future. Dit was een klassiek frietje stoofvlees gepresenteerd op een vernieuwende manier met vegan ingrediënten. Overigens gaan de andere Lekkerste wedstrijden op de Horecava wel allemaal door deze week.

Foto: Stichting De Lekkerste Wedstrijden

Meer over