Mayoneur wint award met duurzaam bindmiddel

Actueel |
10 januari 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Het Amsterdamse bedrijf Mayoneur won de Horecava Innovation Award in de categorie food & beverage. De jury prees het alternatieve verdikkingsmiddel dat wordt gebruikt. De maker van creatieve vegan sauzen zet hiervoor sinaasappels in die anders doorgedraaid zouden worden.

Mayoneur introduceerde vorig jaar zijn Sriracha Mayo, die is verrijkt met vezels van citrusvruchten. De vezels fungeren niet alleen als methode om de saus te verdikken, maar dragen ook bij aan een vezelrijker dieet. Traditioneel wordt vaak plantenslijm, een natuurlijk E-nummer, gebruikt om saus te verdikken.

Volgens het bedrijf gaat het om een wereldprimeur, mede omdat Mayoneur de vezels van voor consumptie afgeschreven sinaasappels gebruikt. “Een bijzondere innovatie in het traditionele mayoschap,” aldus Mayoneur. Het betekent ook dat op de aspecten ‘bindend’ en ‘houdbaar’ minder gebruik wordt gemaakt van ingrediënten met een E-nummer.

“Innovatie voor derden”

Mayoneur stelt zijn expertise ter beschikking aan derden in de markt. In het juryrapport was dan ook te lezen: “De jury vindt het geweldig dat Mayoneur een voorbeeld wil zijn en dat de concurrent ook met deze innovatie aan de slag mag.” De all-over Horeca Innovation Award ging naar Smaakchef van cateraar Albron, een systeem dat zorgpersoneel ontlast bij de bereiding van warme maaltijden.

Foto: Mayoneur

Meer over