Midas in Woerden wint NK Lekkerste Broodje

Actueel |
8 januari 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Sjoerd Mampaeij van restaurant Midas in Woerden heeft tijdens de Horecava de 39ste editie van het NK Lekkerste Broodje op zijn naam geschreven. Hij wist de jury unaniem te overtuigen met zijn Broodje Beef Teriyaki.

“Ik ben echt mega-blij,” zegt Sjoerd Mampaeij, die voor het eerst meedeed met het NK de Lekkerste. “Ik heb tijdens de wedstrijd zo veel mooie creaties voorbij zien komen, dat ik er geen rekening mee heb gehouden dat ik kon winnen.” De restauranteigenaar ging er ook vandoor met de sponsorprijs van Hanos.

Midas Woerden is een fast casual restaurant voor alle eetmomenten van de dag. “Van saintly sandwiches, badass burgers, heavenly salads en fresh juices. Bij ons kun je terecht voor ontbijt, lunch en diner,” aldus Midas zelf. De formule heeft inmiddels al een tweede vestiging in Berkel en Rodenrijs.

De winnende creatie

Midas’ winnende creatie van het NK Lekkerste Broodje 2024 bestond uit een Italiaanse Pucce Salentino met onder meer biefstukpuntjes, teriyakisaus, een Japanse omelet, shiitake, furikake-kruiden, mizuna sla, sriracha mayonaise en zwarte inkt mayonaise.

“Er is duidelijk veel aandacht besteed aan dit zeer originele broodje, met waanzinnige smaken en ook nog eens mooi gepresenteerd”, aldus de jury. “Vooral het vlees, dat op houtkool was gerookt, kwam er heel goed uit. De sauzen, met zure en ziltige componenten, brachten het geheel perfect in balans. Ook de Japanse omelet was een mooie toevoeging.”


Bas Diks van Diks Authentiek Culinair werd tweede. Zijn broodje, genaamd Bij, bestond uit een briochebol met onder andere hangop, pure chocolade, pure hazelnootpasta, honing-gel, gemarineerde karmozijnpeer en gedroogde weidebloemen. Hij gebruikte daarbij honing van zijn eigen bijen. “Als enige zoete inzending heeft dit broodje ons verrast, omdat het gedurfd en origineel was én er zeer mooi uitzag”, zo oordeelde de jury.

Het brons was voor Audrey Biermans van Vitam Catering. Haar creatie Be-Mine was een black bun (gekleurd met houtskool) met onder andere dry aged Double Dutch Ribeye, bierboter gemaakt van kriekbier, rozenbotteljam, gerookte amandelen en een salade van rode kool. De jury was zeer te spreken over de smaakcombinaties en de presentatie.

Foto’s: De Lekkerste Wedstrijden