Biologisch afbreekbare A-bakjes van Meulendijks op Horecava

Nieuw!, Actueel |
4 januari 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Onder het motto Snack to the future introduceert Meulendijks Verpakkingen zijn nieuwe biologisch composteerbare A-bakjes voor cafetaria’s. Tijdens de Horecava in Amsterdam zet het Helmondse bedrijf zijn bio A-bakjes vol in de schijnwerpers.

De biobakjes zijn voor de helft gemaakt van organisch materiaal, dat zich dus op natuurlijke wijze laat composteren. Later dit jaar introduceert Meulendijks Verpakkingen A-bakjes die geheel van afbreekbaar materiaal zijn gemaakt.

“Géén landbouwgrond voor grondstof”

Bovendien zijn deze volledig composteerbare snack- en frietbakjes gemaakt van organisch restmateriaal. Voor de grondstof om ze te maken, is dus helemaal geen beslag op landbouwgrond gelegd om het basismateriaal te telen. Net als de reguliere A-bakjes van kunststof, zijn Meulendijks’ biobakjes stevig en stapelbaar, licht van gewicht en voedselveilig en hygiënisch.

Omdat overheidsregels elkaar snel opvolgen en bij veel ondernemers onduidelijkheid bestaat, wijst het bedrijf nog maar eens op het volgende: sinds 1 januari 2024 is het bij consumptie ter plaatse (restaurant, terras) niet meer toegestaan eenmalig servies te gebruiken dat plastic bevat.

Hal 11 op de Horecava

Ook wegwerpbekers en eenmalige snackbakjes die plastic bevatten zijn voor on the spot consumptie verboden. Wel mogen eenmalige kunststof verpakkingen nog gebruikt worden voor afhalen en bezorging. De verplichte bijdrage van consumenten aan eenmalige plastic verpakkingen (SUP) is in december voorlopig opgeschort door het kabinet.

Meulendijks is onderdeel van de New Packaging Group. Het bedrijf heeft zich vorig jaar als partner verbonden aan vakvereniging ProFri. Op de Horecava is Meulendijks te vinden op nummer 100 ofwel hoekstand 100 in hal 11, één van de twee hallen rond het thema “fast casual”.

www.meulendijksverpakkingen.nl