Just Eat Takeaway: bestellen via scherm in de auto

Actueel |
4 januari 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Just Eat Takeaway.com gaat zich nadrukkelijker richten op de automobilist. In het Verenigd Koninkrijk en andere Europese markten komt het Nederlandse bedrijf dit jaar met een bestelapp voor in de auto.

De komende maanden zal de nieuwe bestelapp voor de beeldschermen in auto’s worden geïntroduceerd. De apps werken alleen als de auto van de gebruiker stil staat, bijvoorbeeld tijdens het opladen van de accu’s of gedurende een stop bij een tankstation of op een parkeerplaats.

“Inspelen op nieuwe trends”

Just Eat Takeaway, ook eigenaar van Thuisbezorgd.nl, speelt met de nieuwe app in op “de veranderende bezorgindustrie in food”. In een toelichting stelt het bedrijf van Jitse Groen: “Trends rond het bestellen van ontbijt, lunch en andere zaken die tijdens de pandemie echt zijn gegroeid, zijn er nog steeds.” Eten bestellen in de auto onderweg past in de trend van meer foodgemak en het doelmatiger benutten van tijd.

Non-food aanbod

Just Eat Takeaway.com werkt bij de invoering van de nieuwe app voor automobilisten samen met een autofabrikant. In de eerste helft van dit jaar moet in het Verenigd Koninkrijk een pilot van start gaan. Daarna moeten andere landen in Europa volgen. De delivery-intermediair is actief in 25 landen.

Vrijwel zeker zal de nieuwe autodienst zich niet beperken tot alleen maaltijden. De afgelopen jaren ontwikkelde Just Eat Takeaway zich tot een breder platform. Toenemend zijn supermarkten en gemakswinkels met boodschappen present op de bestelplatforms, terwijl ook beperkt non-food wordt aangeboden. De internationale trend bij thuisbezorging zijn allround platforms met een breed winkelaanbod van allerlei producten.

Foto: Just Eat Takeaway UK

Meer over