Ambachtelijke specialiteit van snacksalon is een grote hit op TikTok

Actueel |
2 mei 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Grillbikkel van De Schelp in Roelofarendsveen Met Goud Bekroond

De Grillbikkel van Snacksalon De Schelp in Roelofarendsveen is deze week door het Nederlands Frituurcentrum Met Goud Bekroond. Volgens de smulinspecteurs van het frituurcentrum in Veldhoven is de Grillbikkel een blikvanger van jewelste die de tong streelt. Hij is een hit op sociale media. Ook collega’s van De Schelp verkopen de Grillbikkel inmiddels met veel succes.

De snack mag volgens het Nederlands Frituurcentrum vernieuwend worden genoemd. Gehuld in een mooi jasje met specerijen, is de Grillbikkel gebaseerd op een grillworst van varkensvlees, maar dan tevens rijkelijk gevuld met smeuïge kaas. Daarbij is de Grillbikkel ook van binnen verfijnd gekruid. “Met een gewicht van 120 gram is het een echte bikkel. Heerlijk sappig en een stevige bite,” aldus de smulinspecteurs.

Hit op TikTok | Niet onbelangrijk bij dit alles is volgens de inspecteurs bovendien de naam. “De Grillbikkel bekt in alle opzichten enorm lekker,” noteerden zij. De snack trekt daarnaast veel bekijks op sociale media. Het filmpje dat Marcel Norder, bedenker en mede-eigenaar van Snacksalon De Schelp, postte op TikTok is inmiddels 235.000 keer bekeken. Maar het zegt natuurlijk ook wel iets dat de Grillbikkel present is in het assortiment van andere horecabedrijven in de regio.

Met Goud Bekroond | Marcel Norder diende zijn Grillbikkel, ontwikkeld samen met een lokale keurslager, zelf in voor een keuring door de inspecteurs. Via Met Goud Bekroond oorkondes beoordeelde en bekroonde het Nederlands Frituurcentrum sinds najaar 2016 al vele tientallen specialiteiten uit de keukens van Nederlandse frituurprofessionals. Ook de Grillbikkel van Norder doorstond de toets van de smulinspecteurs met glans. Zijn snack is dus gelauwerd en Met Goud Bekroond.

Nationale Smulgids | Snacksalon De Schelp krijgt mede door deze bekroning weer een vermelding in de nieuwe editie van de Nationale Smulgids, de adresgids voor Nederlandse frituurspeciaalzaken die een omweg meer dan waard zijn. In de eerste editie stond het bedrijf reeds vermeld met het keurmerk Goed Gefrituurd en het huisgemaakt stoofvlees, dat eerder al Met Goud Bekroond werd.