Domino’s wil 24/7 pizza’s verkopen

Actueel |
30 mei 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Domino’s Frankrijk.

Domino’s wil 24/7 pizza’s verkopen. Daarom neemt de Amerikaanse pizzabezorger een proef met verkoop via pizza-automaten. In de Franse stad Lyon is dit voorjaar ’s werelds eerste Domino’s-automaat in gebruik genomen.

Pizza-automaten bestaan al veel langer. De nieuwe generatie automaten is echter in staat on demand verse pizza’s te bereiden. Ook in Nederland zijn op sommige plekken reeds pizza-verkoopautomaten te vinden bij onder meer winkelcentra en tankstations, maar nog niet van Domino’s.

Bij reguliere vestiging

In Lyon staat de automaat bij een reguliere vestiging van Domino’s. Klanten kunnen hier zowel tijdens als buiten openingsuren een pizza halen. Met name wordt echter gemikt op de nachtelijke uren. De consument kan kiezen uit zes populaire pizza’s uit het assortiment van de Amerikaanse formule. De wachttijd nadat de bestelling is ingevoerd, is maximaal vier minuten.

Uitrol naar meer steden in juni

Ingrediënten voor de pizza’s zitten maximaal 48 uur in de koelunit van de automaat. Volgens voorlopige berichten is de proef succesvol. Domino’s zou al in juni willen beginnen om de automaten ook uit te rollen in andere steden. Frankrijk heeft ruim 500 vestigingen van Domino’s. Zo is het in Lyon, in omvang Frankrijks tweede stad, present in alle wijken van de stad.

Het is niet de enige manier waarop met technologie wordt geëxperimenteerd in de pizzabusiness. Zo worden in de branche steeds vaker robot-armen ingezet voor de bereiding van pizza’s in de keukens. Bovendien wordt in steeds meer steden geëxperimenteerd met geautomatiseerde delivery. Domino’s beschikt de bezorging al vele jaren over prototypes van kleine robotwagentjes: onlangs is die in Berlijn nog geïntroduceerd.