’t Bakhuus wil richting 100 vestigingen

Actueel |
22 mei 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: vestiging Duiven, Bakhuus.nl

Andy Shan ziet nog veel ruimte voor groei van zijn cafetariaformule ‘t Bakhuus. In vakblad Misset Horeca zegt hij: “De branche telt relatief veel oude horecaondernemers, wier kinderen een toekomst in de horeca in het algemeen of specifiek in cafetaria’s niet zien zitten. Ik kan hen een oplossing bieden.”

Ondernemer Andy Shan, die ruim 25 jaar geleden uit China naar ons land kwam, blijft bestaande snackbars en cafetaria’s starten en opkopen.

Zo werden begin dit jaar nog vier cafetaria’s overgenomen van familiebedrijf Lepoutre in Wijchen en Grave. Met deze en enkele andere overnames, koerst ’t Bakhuus nu richting 50 vestigingen eind dit jaar. In Misset Horeca laat Shan weten dat 100 cafetaria’s zijn uiteindelijke ambitie is.

Basis in Oost-Nederland

Hoewel de huidige ruim 40 bakhuizen te vinden zijn in het hele land, concentreert ’t Bakhuus zich van oudsher in Oost-Nederland, waar Shan een sterk netwerk heeft. De eerste vestiging van ‘t Bakhuus was een cafetaria in Olst. Shan nam de cafetaria in 2004 over en het is in nog altijd zijn uitvalsbasis. Met een tweede vestiging in Ede in 2015 begon de expansie.

Mede-financier

Maar ’t Bakhuus groeit niet alleen door overnames. De frituurformule afficheert zichzelf daarnaast sinds 2018 nadrukkelijk als franchiseconcept die nieuwe zaken wil openen. De franchisenemer kan 30 procent van het assortiment naar eigen keuze invullen. In het vakblad-interview vertelt Shan dat hij zelf optrad als mede-financier bij 14 ‘bakhuizen’. Door zijn formule-organisatie compact te houden, houdt Shan de verkoopprijzen laag. Hij wil dat ‘t Bakhuus gezien wordt als ‘voordeelcafetaria’.

Meer over