Oud familiebedrijf verder als ’t Bakhuus

Actueel |
19 januari 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto uit 1983 van de familie Van Olffen.

Het 80 jaar oude familiebedrijf van Leo en Ancilla van Olffen in Weerselo gaat verder als de elfde vestiging van cafetariaformule ’t Bakhuus. Afgelopen donderdag namen de Van Olffens afscheid van hun bedrijf.

Vanaf het begin heeft de cafetaria annex ijssalon in de familie gezeten. Bovendien is het bedrijf een bekende naam in het dorp; het zit in de harten van veel inwoners. Daarom was er in de lokale media veel aandacht voor de laatste werkdag van Leo en Ancilla. Zo riep een lokaal pretorkest alle passanten afgelopen donderdag op te toeteren als ze langs de cafetaria kwamen.

Boerderij

“Helemaal in het begin stond hier een kleine boerderij waar een bakker, een kruidenierswinkel en een cafeetje bij in zaten”, zegt Ancilla in het regionale dagblad. “Leo’s vader kreeg toen een deel van de zaak in handen en heeft er een bakkerij van gemaakt.”

’t Bakhuus

Het vertrek van de familie, betekent niet het einde voor de cafetaria. Die is overgenomen door ondernemer Andy Shan. Hij zal het bedrijf voortzetten onder de naam ’t Bakhuus Van Olffen. Het is de elfde vestiging van de snelgroeiende formule ’t Bakhuus. Overigens is Van Olffen niet het enige bedrijf waar een einde komt aan een lange familiehistorie. In Venray werd onlangs cafetaria Thielen verkocht; dit bedrijf zat al 70 jaar in dezelfde familie.