Restaria in top 10 van snelste groeiers

Actueel |
20 maart 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Restaria Boswinkel website

Bidfoods concept Restaria behoort tot de top 10 van snelst groeiende foodserviceformules in ons land. Dit blijkt uit een overzicht dat platform Food Inspiration publiceerde. Om de langjarige groeiers in kaart te brengen, is de aanwas sinds begin 2013 onder de loep genomen.

Restaria is het enige frituurmerk in de top 10. Met een toename van 46 locaties staat het merk op de tiende plek van snelste groeiers.

Restaria startte pas zes jaar geleden, maar opende snel tientallen vestigingen. Overigens worden bij de ranglijst wel andere cafetariaformules genoemd die de ‘groei top 10’ net niet haalden. Het gaat hierbij om merken die er twintig of meer outlets bij kregen, zoals Big Bread Kitchen, Foodmaster, Kwalitaria, ’t Bakhuus en Eetwinkel.

Pizza groeit het hardst

In de top 10 steken de twee grootste pizzaformules met kop en schouders boven de rest uit. Domino’s voegde in tien jaar tijd 204 zaken toe aan zijn bestand. New York Pizza groeide het afgelopen decennium met 126 locaties. Over Domino’s noteert Food Inspiration: “Op grond van potentiële penetratiecijfers, kán in ons land plek zijn voor ettelijke honderden extra outlets. Het cijfer van de gemeente Groningen is veelzeggend: 10 vestigingen op 235.000 inwoners.”

Veel sushi

Verder komen in de top 10 veel relatief nieuwe sushi-bezorgformules voor. Zij openden al outlets voordat corona uitbrak, maar kregen door de lockdowns de wind wel extra in de zeilen. Ook De Beren, Subway, Starbucks en Dunkin’ Donuts en Brownies & Downies behoorden sinds 2013 tot snelste groeiers. De tien sterkste groeiers en de andere genoemde groeiformules die de top 10 niet haalden, waren opgeteld in tien jaar tijd goed voor ruim 1200 nieuwe vestigingen.

Meer over