Specialiteiten van ’t Stamhuijs in Schijndel Met Goud Bekroond

Actueel |
8 maart 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Ondernemer Marijn Tilburgs met zijn dochter Noa (rechts) en medewerker Teun van Rozendaal van ’t Stamhuijs in Schijndel

“Rijke saté en shaslick én spareribs die alle smaakpapillen activeren”

Specialiteiten uit de keuken van Cafetaria ’t Stamhuijs in Schijndel zijn onderscheiden met het keurmerk Met Goud Bekroond. Smulinspecteurs van het Nederlands Frituurcentrum namen onlangs de proef op de som en proefden dat het meer dan goed is: de huisgemaakte saté en shaslick én de huisgemarineerde spareribs van ondernemers Marijn Tilburgs en Claudia Steenbakkers zijn alle drie Met Goud Bekroond.

Het is niet de eerste keer dat Cafetaria Eeterij ’t Stamhuijs in Schijndel is gelauwerd. Het bedrijf is inmiddels verhuisd, maar kreeg in november 2021 reeds het gevelschildje voor uitmuntend vakmanschap en bakmanschap: het Goed Gefrituurd keurmerk. Deze erkenning én de drie nieuwe oorkondes voor de ambachtelijke gerechten betekenen voor ’t Stamhuijs dat een plek in de komende editie van de Nationale Smulgids, de sterrengids van vaderlandse frituur, verzekerd is.

Rijkelijke saté | Op zijn nieuwe locatie heeft ’t Stamhuijs meer zitplaatsen. En dat is maar goed ook, want de huisgemaakte gerechten zijn het waard om er eens goed voor te gaan zitten. Over de saté van varkenshaas en kipfilet oordeelden de inspecteurs van het Nederlands Frituurcentrum: “Drie rijkelijk geregen stokjes met een huisgemaakte satésaus om van te smullen. De kruiden die voor de marinade gebruikt worden, vormen met de satésaus een harmonieus geheel.”

Shaslick en spareribs | “Smaakvolle spiezen met zorgvuldig geselecteerde kophaas die na het snijden twee keer wordt gemarineerd,” schrijven de smulinspecteurs vervolgens over de shaslick. “De spiezen worden kort aangebakken op de bakplaat en vervolgens nagegaard in de oven.” Het oordeel over de huisgemarineerde spareribs: “Na een warm bad met kruidige bouillon, worden de ribben gemarineerd en gegaard op lage temperatuur en daarna verrijkt met een tweede marinade. Het zorgt ervoor dat alle smaakpapillen geactiveerd worden.”

Via Met Goud Bekroond oorkondes, bekroonde het Nederlands Frituurcentrum sinds najaar 2016 vele tientallen specialiteiten uit de keukens van Nederlandse frituurprofessionals.
Meer weten? Klik hier