Snacks en loaded fries rukken op in Arabische wereld

Actueel |
29 april 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

De belangstelling voor friet en Nederlandse snacks in het Midden-Oosten en de Arabische wereld groeit snel. Zo zijn in Dubai enkele lunchrooms te vinden met een uitgebreide snackkaart, terwijl het frietaanbod in Dubai en ander delen van de regio explodeert, waarbij kaassaus op de loaded fries in het bijzonder een hit blijkt.

In Dubai deed gedurende enige tijd Amsterdam Hub van zich spreken. De snackbar verkocht onder meer bitterballen en plantaardige bieterballen, maar ook mini-versies van kaassoufflés en frikandellen. Het bedrijf bestaat echter niet meer.

Nederlands-Belgische bakery

Wel is Bake My Day in Dubai nog altijd actief. Het presenteert zich als Nederlands-Belgische bakery. De bakery verkoopt een breed assortiment van taarten en gebak, waaronder de tompouce, wraps, quiches, salades en pizza’s. Maar ook Belgisch wafels staan op het menu. Verder heeft Bake My Day een snackkaart met friet, frikandel, kroketten, kipcorn, kibbeling, hotdogs en de Mexicano.

Nederlandse bakwanden

De groeiende belangstelling voor friet en andere frituurproducten gaat ook aan Nederlandse ovenbouwers niet ongemerkt voorbij. Zo liet het Woerdense bedrijf Qbtec nog onlangs via Linkedin weten dat er een exemplaar van de elektrische bakwand Perfecta Concorde is verscheept naar de Verenigde Arabische Emiraten. Hij doet dienst in het nieuwe concept The Dutch Snckbar in Dubai.

Loaded fries

Daarnaast openen in Dubai, maar ook in andere Arabische landen en steden volop frietzaken van lokale ondernemers. Het is een trend die al enkele jaren aan de gang is, maar de laatste tijd flink doorzet. Vaak vormen friet met kaassaus en loaded fries de belangrijke kernproducten.

Foto’s: Bake My Day in Dubai