Sergio Herman zet met zijn friet koers richting Azië

Actueel |
11 oktober 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Al zo’n tien jaar richten topchefs de focus op friet. Opnieuw is er nu frietnieuws uit de culinaire wereld. Sergio Herman wil met zijn friet Azië en de rest van de wereld veroveren. Sterrenchef Marco Prins liet zich uit over de friet die bij Grace in Rotterdam wordt geserveerd.

Foto: Sergio Herman Group

Grace is geopend in mei. Het is een clubrestaurant van Hell’s Kitchen Horeca Groep (HKHG), de horecagroep van de bekende Rotterdamse horecaondernemer Herman Hell. Grace is met high end smaken gericht op alle eetmomenten van de dag.

Naast onder meer sushi, salades en oesters, wordt hier ook friet geserveerd. Het staat op de kaart voor €5,50 (met mayonaise) en €6,50 voor friet met Parmezaanse kaas en truffelmayonaise. Ook serveert het restaurants friet met Aziatische smaakmakers als crispy nori, spicy miso en yuzu-mayonaise.

Topchef over frietfilosofie

Tot enkele weken geleden zwaaide sterrenchef Marco Prins de scepter over Grace. Hij vertrok zeer recent overigens naar een Newyorks sterrenrestaurant. Over zijn frietfilosofie zei Prins in een interview: “Van goede frieten wordt toch iedereen blij? En de frieten bij Grace, afkomstig van de FrietFabriek in Oud-Beijerland, zijn heel goed. In Oud Sluis, destijds het beste restaurant van Nederland, serveerden we speciale gasten handgesneden friet. Niets mis met friet. Sorry, patat heb ik als Rotterdammer te zeggen.”

“Frites Atelier in Azië uitrollen”

Sterrenchef Sergio Herman is ondertussen druk doende om zijn vleugels uit te spreiden richting Azië. Naast andere eetconcepten, wil hij daar met zijn Sergio Herman Group ook Frites Atelier uitrollen. Enkele weken geleden meldde Herman reeds dat hij voor zijn frietformule een franchiseovereenkomst heeft gesloten in de Turkse stad Istanboel.

“Belangstelling voor friet is er groot”

Dat Frites Ateliers ook in andere Aziatische landen van de grond zal komen, is niet uitgesloten. Met andere restaurantavonturen is Herman reeds actief in Tokyo en Singapore. De sterrenchef heeft in elk geval het tij mee. In veel Aziatische landen is de belangstelling voor friet groot.

Herman lanceerde zijn frietconcept zeven jaar geleden. Op dit moment zijn er vestigingen in Den Haag, Roosendaal, Gent, Brussel en Antwerpen. In een interview spreekt Herman de hoop uit dat “mondiale groei” mogelijk is.

Meer over