KrokettenKunst trekt de aandacht met kroket voor Máxima

Actueel |
29 april 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

KrokettenKunst in Emmen trok de aandacht tijdens het bezoek van Willem-Alexander, koningin Máxima en de rest van de koninklijke familie aan de Drentse stad. Speciaal voor Máxima ontwikkelde de familie Prinsen van het krokettenatelier een Argentijnse kroket.

Robby Prinsen werd tijdens het televisieverslag omschreven als “de krokettenkunstenaar van Emmen”. Het bedrijf maakt kroketten in vijftig smaken. Drie kroketten konden geproefd worden bij de stand langs de koninklijke wandelroute in Emmen, waaronder de Drentse drogeworstkroket en de Argentijnse kroket die speciaal voor koningin Máxima is ontwikkeld.

Argentijnse steak

Het ging om de zogenaamde chimichurri-kroket. Chimichurri kent veel varianten. Maar de smaak van KrokettenKunst is gebaseerd op de fris-zurige en kruidige saus die vaak bij gegrild vlees wordt geserveerd, onder meer in Argentijnse steakhouses. Als vleescomponent verwerkte Prinsen in het salpicon rundvlees van het Black Angus-rund.

Het oordeel van Máxima

De koningin liet zich Prinsens chimichurri-kroket goed smaken. Haar commentaar: “Smaakt heel goed, is heel lekker.” De koning proefde niet van de creaties van KrokettenKunst. Een speciale koningskroket ontbrak dan ook in het assortiment in Emmen. Overigens verkocht Lidl twee jaar geleden voorverpakte Argentijnse kroketten ofwel croquetas met chimichurri-kruiden.

Lange staat van dienst

De voormalige cafetaria van Robby’s vader en moeder Rien en Edel Prinsen staat aan de basis van KrokettenKunst. Oud-marineman Rien leerde het snackambacht in de zeventiger jaren bij een cafetaria in Groningen. In 1983 namen het echtpaar Prinsen een kleine snackbar in Nieuw-Weerdinge over, dat zich in de loop der jaren tot krokettenbar ontwikkelde. Enkele jaren geleden richtte de familie KrokettenKunst in Emmen op, samen met zoon Robby Prinsen.

Foto: KrokettenKunst in Emmen