Snackmasters 2022: topchefs bootsen opnieuw snacks na in TV-serie RTL4

Actueel |
17 januari 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: RTL4 Snackmasters / Mark Engelen

Topchefs maken bij RTL4 voor het tweede jaar in successie iconische snacks en andere bites na in het TV-programma Snackmasters.

De rookworst van de Hema en de kaassoufflé kwamen in de eerste twee afleveringen aan bod, komende woensdag buigen de chefs zich over de Liga Milkbreak.

Ron Blaauw

Snackmasters is een Belgisch format dat vorig jaar naar ons land kwam overwaaien. In het eerste Nederlandse seizoen werd Ron Blaauw de winnaar. Gemaakt werden onder meer Hamka’s (chips), de grillburger van Febo, borrelnootjes en de Mexicano. Bedoeling is natuurlijk dat zowel de smaak als het uiterlijk zo dicht mogelijk in de buurt komen van het origineel.

Sterrenchefs en fabriek

Dit jaar treden in totaal tien topchefs tegen elkaar in het strijdperk om hartige en zoete snacks na te bootsen. Tijdens de zeven afleveringen komen sterrenkoks als Juliën van Loo, Onno Kokmeijer, Mike Chang, Levi Bunt en Schilo van Coevorden voorbij. In elke aflevering staat een andere bekende smaakmaker centraal. De chefs ‘componeren’ de replica van de snack in hun eigen ‘huiskeuken’. Aan het einde van het seizoen wordt duidelijk wie zich Snackmaster 2022 mag noemen. Presentatoren zijn Martijn Krabbé en Miljuschka Witzenhausen. Witzenhausen gaat elke aflevering bij een producent kijken hoe de originele snack in de fabriek wordt gemaakt. Na zeven aflevering zal duidelijk zijn wie zich Snackmaster 2022 mag noemen.

Meer over