Groei: Van Geloven gaat in Tilburgse fabriek 24/7 snacks produceren

Actueel |
17 januari 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Van Geloven

Snackproducent Van Geloven gaat vanaf februari op zijn basislocatie in Tilburg de klok rond produceren. De vraag naar met name vegetarische snacks is zo groot, dat dit volgens het management nodig is om aan de groei te kunnen beantwoorden.

De toename van de productie wordt niet alleen veroorzaakt door de toegenomen vraag in ons eigen land. Van Geloven dankt de expansie ook aan het Canadese familiebedrijf McCain, dat bijna zes jaar geleden een meerderheidsbelang nam in het Tilburgse bedrijf.

Kaas- en vegasnacks

Groot is bijvoorbeeld de internationale vraag naar de Nacho Cheese Triangles, diepgevroren kaassnacks die McCain via diverse supermarkten in Europese landen verkoopt.

Daarnaast produceert Van Geloven op steeds grotere schaal vleesloze snacks voor onder meer Mora en de Vegetarische Slager, sinds begin 2019 het eigendom van Unilever. Omdat alle capaciteit in de Tilburgse fabriek momenteel vol zit, is Van Geloven dus volop op zoek naar medewerkers om 24/7 te kunnen produceren. Dit laat het bedrijf via de eigen website en in een interview met het Brabants Dagblad weten.

Airfryersnacks

Volgens het bedrijf zit de groei bij de traditionele snacks, zoals frikandellen en kroketten, vooral bij producten die geschikt zijn voor bereiding in de airfryer en andere luchtrotatie-ovens. Op dit moment is de verhouding tussen thuissnacks en horecasnacks in de productie ongeveer fifty/fifty.

Vorig jaar werd in Maastricht al een nieuwe fabriek geopend bij de bestaande productielocatie van Mora.