Sterchef maakt Mexicano: “Nog nooit in snackbar geweest”

Actueel |
26 april 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: publiciteitsfoto Margo Reuten

Sterchef Margo Reuten is één van de chefs die meedoen aan het programma Snack Masters van RTL4. Morgenavond is de eerste uitzending. Reuten maakt onder meer een Mexicano.

“Ik weet niet of het goor is, maar het is niet mijn smaak,” zei Reuten, die in Maasbracht sterrenrestaurant Da Vinci heeft.

In een talkshow bekende Reuten, dat ze nog nooit eerder in een snackbar was geweest. “Met presentator Martijn Krabbé heb ik er voor het eerst één bezocht,” zegt ze. Ook neemt het programma Snack Masters een kijkje in de fabriek waar jaarlijks 24 miljoen Mexicano’s worden gemaakt. Reuten bindt de strijd aan met haar Limburgse collega-sterrenchef Hans van Wolde.

Van Wolde is meer snack-minded dat Reuten. Bij zijn nieuwe restaurant in Reijmerstok opent hij op termijn een eigen frietzaak; de afgelopen maanden toerde hij met loaded fries door het Limburgse land. In een dagblad kwam Van Wolde’s moeder Corrie al eens aan het woord over Van Wolde’s frituurliefde. Ze herinnert zich dat haar zoon op 6-jarige leeftijd bij snackbar Hokie Pokie in Capelle al leert pindasaus te maken. “En lekker dat die saus was….” aldus Hans’ moeder.