Run op Blaauws frikandellendiner

Actueel |
26 september 2020 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

De internetlijn stond roodgloeiend. Alle couverts voor Ron Blaauws Frikandellen Festijn waren vrijdag in een paar seconden uitverkocht. Mogelijk ettelijke honderden mensen die online probeerden te reserveren, werden teleurgesteld. Zo ook de redactie van Frituurwereld.

Het speciale frikandellendiner van de meesterkok wordt op donderdag 28 oktober verdeeld over vier zittingen gehouden bij Tapperij de Eeuwige Jeugd in Amsterdam. Er wordt geserveerd om zes en zeven uur ’s avonds, elf uur en middernacht. Gasten die het wel lukte te reserveren, krijgen een diner van vier frikandelgangen voorgeschoteld met friet en salade.

Gastrobars

Blaauw inspireerde de frikandelgerechten op zijn eigen Gastrobar-concepten. Te weten: Frikandel Viva la France met Foie (Ron Gastrobar), Frikandel Gado Gado (Ron Gastrobar Indonesia), Frikandel Rendang (Ron Gastrobar Indonesia Downtown) en Frikandel Garnaal met wasabi, sesam en bonito (Ron Gastrobar Oriëntal).

Fat Dog

De frikandel is niet de eerste populaire snackworst waarover Blaauw zich buigt. Onder de naam The Fat Dog ontwikkelde hij eerder een bedrijfsconcept rond culinaire hotdogs.