Keurmerk Goed Gefrituurd voor wijkcafetaria in Meppel

Goedgefrituurd - Blog, Actueel |
21 maart 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Willian Schiphorst van Cafetaria De Haveltermade in Meppel (l) en Frans van Rooij, directeur vakvereniging ProFri

Het vakmanschap van cafetaria De Haveltermade in Meppel is bekroond met het keurmerk Goed Gefrituurd van brancheorganisatie ProFri, de vakvereniging voor professionele frituurders. Willian Schiphorst, zoon uit een bekende Meppelse cafetariafamilie, bevestigde het bijbehorende schildje voor uitblinkend vakmanschap op de voordeur.

Schiphorst doorliep het uitgebreide traject dat leidde tot het keurmerk. Frituurbedrijven die het willen bemachtigen, moeten uitblinken op het gebied van Vakmanschap, Veiligheid & Hygiëne en Verantwoordelijkheid. Deze drie V’s vormen namelijk de pijlers van Goed Gefrituurd. Het keurmerk is feitelijk een soort ‘gouden vinkje’ voor formidabel vakmanschap. Voor consumenten is het keurmerk een herkenbaar kwaliteitslabel.

Tweede keurmerk

Het kwaliteitslabel voor Schiphorst, is het tweede Goed Gefrituurd keurmerk in de familie. Willians moeder Monique Schiphorst runt – inmiddels samen met zijn zus Jalene Schiphorst – in Meppel al vele jaren cafetaria De Koedijk. Dat bedrijf in het centrum kreeg het keurmerk al eerder. De nu gekeurmerkte cafetaria De Haveltermade is te vinden aan de Hensiusstraat in een woonwijk. De familie Schiphorst nam de zaak over en verbouwde die ingrijpend. Cafetaria Haveltermade is nu een prachtige eigentijdse eetgelegenheid met een belangrijke buurtfunctie in Meppel.

Eigen specialiteiten

Op de menukaart van Schiphorsts frituurspeciaalzaak staan niet alleen de bekende hardlopers, maar ook verschillende specialiteiten uit eigen keuken. Willian is van plan enkele lekkernijen uit eigen keuken later nog voor te dragen voor Met Goud Bekroond, het keurmerk voor ambachtelijke specialiteiten van het Nederlands Frituurcentrum. Net als zijn moeder en zijn zus, draagt Willian Schiphorst het frituurvak met trots uit.