Bedrijf van vader en zoon Hoeben krijgt ‘gouden vinkje’ voor de drie V’s

Actueel |
17 maart 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Ondernemer Tony Hoeben (l) en Frans van Rooij, directeur vakvereniging ProFri

Keurmerk Goed Gefrituurd voor PéPé Snackservice in Franeker

Het vakmanschap van PéPé Snackservice in Franeker is bekroond met het keurmerk Goed Gefrituurd van brancheorganisatie ProFri, de vakvereniging voor professionele frituurders. Ondernemer Tony Hoeben ontving het bijbehorende gevelschildje voor uitblinkend vakmanschap onlangs uit handen van ProFri-directeur Frans van Rooij.

Tony Hoeben doorliep het uitgebreide traject dat leidde tot het keurmerk. Frituurbedrijven die het willen bemachtigen, moeten uitblinken op het gebied van Vakmanschap, Veiligheid & Hygiëne en Verantwoordelijkheid. Deze drie V’s vormen namelijk de pijlers van Goed Gefrituurd. Het keurmerk is feitelijk een soort ‘gouden vinkje’ voor formidabel vakmanschap. Voor consumenten is het keurmerk een herkenbaar kwaliteitslabel.

Hoge ogen

Het was Tony’s vader Paulus Hoeben die het keurmerk in december aanvroeg bij het Nederlands Frituurcentrum. Hij mag dan 75 jaar jong zijn, Hoeben senior is nog altijd actief in de snackbar aan de Voorstraat in Franeker. Het was ook Paulus die eerder besloot om lid te worden van de vakvereniging. Net als zijn vader, is zoon Tony trots op het frituurvak. Het is niet voor niets dat PéPé door de mystery guest formidabel is beoordeeld. Een dergelijk onverwacht bezoek van een deskundige is onderdeel van het erkenningstraject dat aan de keurmerk-erkenning voorafgaat.

Praktisch en overzichtelijk

Ook een slot-audit, waarbij alle puntjes nog eens op de i worden gezet, is onderdeel van de erkenningsregeling. De Goed Gefrituurd inspecteur oordeelde: “Hoewel het interieur van PéPé al heel wat jaartjes meegaat, ziet de zaak er tiptop en hedendaags uit. De indeling is heel praktisch en overzichtelijk. Elke vierkante meter in het pand in het centrum van Franeker wordt optimaal benut.” Tony en Paulus Hoeben kunnen hun vakmanschap nu met nog meer verve dan voorheen uitdragen.