Ondernemer Robbert Jan de Veen krijgt ‘gouden vinkje’ voor de drie V’s

Actueel |
14 november 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Keurmerk Goed Gefrituurd voor De Daltons in Voorthuizen

Het vakmanschap van De Daltons in Voorthuizen is bekroond met het keurmerk Goed Gefrituurd van brancheorganisatie ProFri, de vakvereniging voor professionele frituurders. Robbert Jan de Veen, een bekende entrepreneur in de branche, spijkerde het bijbehorende schildje voor uitblinkend vakmanschap onlangs op de gevel van zijn bedrijf.

De Veen doorliep het uitgebreide traject dat leidde tot het keurmerk. Frituurbedrijven die het willen bemachtigen, moeten uitblinken op het gebied van Vakmanschap, Veiligheid & Hygiëne en Verantwoordelijkheid. Deze drie V’s vormen namelijk de pijlers van Goed Gefrituurd. Het keurmerk is feitelijk een soort ‘gouden vinkje’ voor formidabel vakmanschap. Voor consumenten is het keurmerk een herkenbaar kwaliteitslabel.

Golden Boy

Het is zeker niet de eerste keer dat De Daltons de aandacht trekt. Niet alleen is De Veen bestuurlijk actief in de horeca, maar ook won het bedrijf in Voorthuizen in de loop van zijn bestaan de nodige vakprijzen. Zo trok De Veen twee jaar geleden internationaal nog de aandacht met zijn hamburgersandwich The Golden Boy à raison van 5.000 euro, door Guiness World Records officieel in de annalen bijgeschreven als ‘de duurste hamburger ter wereld’. De Veen is dan ook een creatief en eigenzinnig ondernemer.

Naam De Daltons

De naam De Daltons ontleenden Robbert Jans ouders Ruud en Trudy in de jaren-1980 aan de boevenbroers in de stripboeken van Lucky Luke, avonturen die ze Robbert voorlazen toen hij nog jong was. Het mag dus geen verwondering wekken dat de slogan van De Daltons “gevaarlijk lekker” luidt en in het assortiment sprake van is van “guilty pleasures”.

Zelf deed Robbert Jan de Veen de nodige inspiratie op in de VS, waar bij anderhalf jaar woonde voordat hij het bedrijf van zijn ouders overnam. De Amerikaanse ervaringen zijn onder meer verwerkt in de uitgebreide burgerkaart van De Daltons.