Keurmerk voor Cafetaria Ekenrooi in Waalre

Goedgefrituurd - Blog, Actueel |
6 januari 2023 |
Leestijd ± 1 tot 3 minuten

Eigengemaakt stoofvlees en gastvrije ontvangst zijn omweg waard

De ondernemers van Cafetaria Ekenrooi in Waalre hebben het Goed Gefrituurd Keurmerk ontvangen en verdienen hiermee een positie in de volgende editie van de Nationale Smulgids. De erkenning voor vakmanschap in de frituurbranche is voor cafetariahouder Marc Dopper en zijn vrouw Diny een kroon op hun werk. “We voelen ons enorm vereerd.”

De cafetaria van het echtpaar Dopper ligt midden in een woonwijk en is een typische buurtcafetaria. Al 33 jaar staat Marc achter de bakpotten. Samen met zijn vrouw die fulltime meewerkt, runt hij de cafetaria. Daarnaast werkt Diny ook nog een aantal uren in de zorg.

Enorm vereerd

Het echtpaar is verguld met het ontvangen van het Goed Gefrituurd Keurmerk van ProFri, de vereniging van Professionele Frituurders. Deze vakvereniging heeft het Nederlands Frituurcentrum de opdracht gegeven om uitvoering te geven aan dit keurmerk. “We hebben een kleine cafetaria en werken hier met zijn tweeën. Onze klanten kennen onze producten, je zou kunnen zeggen dat ze er fan van zijn. Nu we door de mensen van het Nederlands Frituurcentrum – die er vanuit hun vak verstand van hebben – worden bekroond, voelen we ons enorm vereerd.”

Zelfgemaakt stoofvlees en kipsaté

“Het stoofvlees was erg lekker, daar heb ik van genoten”, schrijft de mystery guest in het rapport over de cafetaria uit Waalre. Daarnaast valt op dat de vitrine goed gevuld is met louter kwaliteitssnacks. De kipsaté wordt als ‘verrukkelijk’ bestempeld. “Het stoofvlees en de kipsaté maken we nog steeds zelf”, vertelt Marc.

Gezellige babbel

In het rapport staat meerdere malen dat het er spik en span uitziet in de cafetaria. Daarnaast is er veel lof voor de gastvrije ontvangst en de ‘gezellige babbel’ met de eigenaren. “Ja, we zijn een buurtcafetaria en in Brabant ‘buurten’ we graag: we maken een praatje met iedereen. Op Google in de reviews staat ook vaak dat het hier netjes en gastvrij is”, reageert Marc.

Michelin Gids

Cafetaria Ekenrooi is dus een omweg waard. Veel klanten komen van verder weg. Ook gasten van het nabijgelegen Van der Valk Hotel weten met regelmaat de cafetaria te vinden. “De klanten krijgen door dit keurmerk de bevestiging dat hun frietmaaltijd bij een goed bedrijf vandaan komt en een bezoek meer dan waard is”, merkt ProFri-voorman Frans van Rooij op. Met het Goed Gefrituurd Keurmerk zijn ondernemers verzekerd van een positie in de Nationale Smulgids. Van Rooij: “Ook op andere manieren kunnen bedrijven die een omweg waard zijn een positie verwerven in de Smulgids, de Michelin Gids voor frituurspeciaalzaken.” De volgende editie verschijnt later dit jaar, maar online is de gids nu al door consumenten te raadplegen.

Ambassadeurs

Namens ProFri reikte Van Rooij vlak voor de kerstdagen het gevelschildje en het certificaat uit dat bij het keurmerk Goed Gefrituurd hoort. “Ik ben trots op deze twee ambassadeurs. Dit is precies wat we met onze keurmerken willen bereiken: het belonen van vak- en bakmanschap en dit zichtbaar maken naar de consument.”

Het echtpaar Dopper is al ruim tien jaar lid van ProFri, vanaf de start van de vereniging. “Het is een goed initiatief. Met elkaar laten we zien dat we als cafetariahouders een serieuze beroepsgroep zijn en staan voor ons vak.”