Pinnenhistoriek HR-ketels van Kiremko

Achtergrond |
21 september 2018 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Zoals je in het voorgaande artikel leest, lijkt de pinconstructie die Kiremko ontwikkelde voor zijn hoog rendement-ovens de oorzaak van lekkage aan de ketels.

Over deze pinnen en zijn HR-ovens schreef Kiremko in een brochure: “Gegarandeerd het hoogste gasrendement ter wereld, ruim 94 procent. Dit rendement is na 6 jaar nog steeds gegarandeerd vanwege het unieke systeem met de RVS-warmtepinnen in plaats van opgelaste ribben.”

Hieronder zie je vier foto’s die de verschillende fases tonen van de ontwerpen van het pinnenpaneel van Kiremko’s HR-ketels. Het eerste, oorspronkelijke ontwerp met een compleet pinnenpaneel, een tussenontwerp met een gewijzigd pinnenpatroon én het uiteindelijke ontwerp zonder pinnen dat vermoedelijk begin 2017 is gerealiseerd.

Oorspronkelijk ontwerp .De oorspronkelijke ketels met alle pinnen. Met steeds de lekkage op dezelfde positie, namelijk links en rechts op het pinnenpaneel.
Tussenfase in ontwerp. In de loop van 2016 werden daar waar de lekkages zich het meest manifesteerden, links en rechts op het pinnenpaneel dus, de pinnen weggelaten.
Effect nieuw ontwerp. De lekkage bij de aangepaste ketels manifesteert zich iets dieper, namelijk onder en rond de lijn tot waar het pinnenpaneel is gewijzigd
Weglaten van pinnen. Vermoedelijk begin 2017 heeft de fabrikant alle pinnen weggelaten. In stilte en dus zonder hieraan ruchtbaarheid te geven.

Dit artikel is eerder gepubliceerd in het magazine Frituurwereld nummer 9 – Najaar 2018