Ook in een AVG’tje voelt de frikandel zich prima thuis

Actueel |
2 februari 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Zondag is het Nationale Frikandellendag. Dus is er voor de consument alle reden om bij de snackbar om de hoek wat extra frikandellen te halen. Zodat hij/zij lekker ouderwets met het bord op schoot naar het voetbal kan kijken.

De creativiteit met frikandellen kent de laatste jaren geen grenzen. Wat er allemaal aan baanbrekends gebeurt met de snack des vaderlandse op sociale media als TikTok en Instagram, is een verhaal apart. Maar daarnaast figureert de frikandel ook volop op receptenblogs en apps van supermarkten.

Horecarecepten

Ook grossiers en producenten doen volop een duit in het zakje. Zo heeft snackmaker Van Geloven recepten als frikandel in krokante spek, frikandel met gegrilde ui en kaas én de frikandelwrap met rucola en tapenade. Ook verblijdt Van Geloven cafetariahouders met recepten voor speciale gelegenheden, zoals Halloween en oud en nieuw.

Typisch AVG’tje

Hoewel Frituurwereld als vakblad voor professionele frituurders natuurlijk het liefst ziet dat Nederlanders frikandellen halen bij de frituurvakmens om de hoek, geeft frikandelmaker Mekkafood een recept voor diepvriesfrikandellen uit de supermarkt. Omdat het zo’n karakteristiek AVG’tje oplevert ofwel een maaltijd met aardappelen, vleessnacks en groenten, melden we het toch maar even.

Mekkafoods creatie is een bijna klassiek plaatje van een Nederlandse thuismaaltijd. En dan blijkt: ook in deze setting voelt de frikandel zich uitstekend thuis. Een frituurpan heb je bovendien niet nodig. Mekkafood raadt aan de frikandellen gewoon in tien minuten mooi goudbruin te bakken in een koekenpan. Enfin, een keer zondigen en frikandellen halen uit het diepvriesvak van de supermarkt moet natuurlijk kunnen. Maar misschien op Nationale Frikandellendag toch maar even gewoon naar de frikandellenspecialist in jouw buurt?

Foto: Mekkafood

Meer over