Frikandel meets zoete tompouce en breekt door op TikTok

Trivia, Actueel |
6 november 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

“Kom jij hem proberen?” sluiten ze bij het Heisfrituurke in Mariaheide hun ludieke TikTokvideo af. In de video, van zondag 29 oktober, introduceren ze de frikanpouce. Het geintje wordt een enorme hype. Mensen komen al snel na het plaatsen van de video naar de zaak om de snack te bestellen. Sindsdien gaan de frikanpoucen als warme, zoetzoute broodjes over de toonbank.

De snack en de bijbehorende video komen al dagen voorbij in allerlei media. Dit laat maar weer eens de kracht van social media zien. Heidi van Doorn, eigenaresse van de cafetaria, is de bedenker van de frikanpouce.

Zoet en zout

Het is een combinatie van een frikandel en een tompouce. De frikandel wordt over de lengte ingesneden, gefrituurd en dan gevuld met gele room of pudding en roze glazuur. Zoete tompouce meets hartige frikandel dus. Zouden jouw klanten het aandurven? Fans prijzen de combinatie van zoet en zout. En waarom ook niet? Een zoetige satésaus smaakt toch ook fantastisch bij zoute friet?

Wat vindt de Frikandellenkoningin ervan?

Ook Frikandellenkoningin @terrieke proefde de ludieke snack. De combinaties die ze op TikTok de revue laat passeren zijn meestal altijd hartig plus hartig. Ze vindt de frikanpouce soepel weghappen en de room van goede kwaliteit. “Maar hij zit er mooier uit dan hij smaakt.” Ze is dus geen fan. Ook acteur Frank Lammers is niet zo positief. Als zijn tegenspeelster in Undercoverprequel Ferry: de serie, Elise Schaap hem een frikanpouce laat zien, noemt hij het ‘de verkrachting van een perfecte snack’. Hij eet namelijk liever een frikandel-speciaal. “Of een worstenbroodje”, merkt Schaap met een lach op.

https://www.tiktok.com/@terrieke/video/7297278757792976160