Nieuwe voorzitter AKSV: “Verduurzaming is uitdaging”

Actueel |
21 oktober 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Jan Aaltzen Linde, foto Van Geloven

Met alle crises van dit moment zijn het pittige tijden voor de fastservicesector. Dat merken ze ook bij Algemene Kokswaren- en Snackfabrikanten Vereniging (AKSV).

De aanstaande voorzitter Jan Aaltzen Linde, managing director van snackproducent Van Geloven, noemt het verduurzamen van producten en processen als uitdaging voor de toekomst.

Per 1 januari 2023 is Jan Aaltzen Linde benoemd tot nieuwe voorzitter van de Algemene Kokswaren- en Snackfabrikanten Vereniging (AKSV), de branchevereniging van de snackproducenten. Linde volgt Ronald Prince op die onlangs is benoemd tot voorzitter van de levensmiddelenfederatie FNLI.

Verduurzamen

In het persbericht van de AKSV over deze voorzitterswissel haalt de directeur van Van Geloven aan dat de huidige prijs- en energiecrisis de branche voor forse uitdagingen stelt. Hij noemt verder het verduurzamen van producten en processen als optie.

125 bedrijven

De AKSV is de werkgeversorganisatie voor producenten van gemaksvoeding zoals kroketten, frikandellen, snacks, salades, sandwiches, pizza’s, maaltijdcomponenten en kant-en-klaar maaltijden. De circa 125 bedrijven in deze branche hebben een gezamenlijke omzet van circa een miljard euro en bieden werk aan ruim 4.000 medewerkers.