Bij McDonald’s Nederland: Adult Happy Meals in beperkte oplage

Actueel |
27 februari 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Ook McDonald’s Nederland heeft sinds vandaag Happy Meals voor volwassenen. De Nederlandse restaurants nemen een Happy Meal actie over die vorig jaar in de VS werd geïntroduceerd en onlangs ook in Australië op het menu kwam.

Net als in de twee andere landen, kan de volwassen gast kiezen tussen een Big Mac menu of een menu met negen McNuggets als Happy Meal. Bij de Adult Happy Meals zit een collectors item dat is ontworpen door de Amerikaanse cabaretier Kerwin Frost. De Adult Happy Meals kennen een beperkte oplage. Ze zullen uitsluitend via de bestelapp verkrijgbaar zijn tot en met 25 maart.

Tegen vakblad Foodclicks verklaart McDonald’s Nederland dat wordt ingespeeld op nostalgische gevoelens bij de gasten: “Velen hebben als kind gesmuld van het menu met een cadeautje, met mooie herinneringen als gevolg. Vanwege het nostalgische karakter is de maaltijdoptie zelfs zo populair, dat menig volwassene met regelmaat een Happy Meal bestelt.”

Net kleine kinderen…

In Amerika begon McDonald’s najaar 2022 reeds met de verkoop van Adult Happy Meals. Al de eerste weken bleek dat volwassenen zo mogelijk nog verzotter zijn op de speeltjes bij hun maaltijd dan kinderen. Om de figuurtjes van streetwear-modelijn Cactus Flea Market – poppetjes met vier ogen – werd namelijk gevochten. Ze ontwikkelden zich in no-time tot peperdure verzamelobjecten op websites als eBay, terwijl McDonald’s zelf al snel door de voorraad heen was. Ongeopende speeltjes leverden in enkele gevallen bij online biedingen een paar duizend dollar op.

Het zorgde in veel restaurants voor weinig verheffende taferelen. Medewerkers van McDonald’s kregen de volle laag van volwassenen, die teleurgesteld waren dat ze geen speeltjes kregen bij hun Happy Meals. Online gaven medewerkers te kennen het al snel helemaal te hebben gehad met Adult Happy Meals. Toch ging McDonald’s na deze aanloopproblemen door met volwassen kindermenu’s.

Dit is een bijgewerkte versie van een eerder geplaatst bericht. Foto: McDonald’s Corporation en Kerwin Frost