La Friteria: nieuwe naam in het snackbarloze centrum van Doetinchem

Actueel |
10 oktober 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: La Friteria Doetinchem

Na het vertrek van alle traditionele snackbars uit het stadscentrum van Doetinchem, is er sinds 1 oktober weer een frietzaak te vinden. Onderneemster Gabi Hunter wil hier met La Friteria een eigentijdse cafetaria neerzetten.

“In het voorjaar van 2022 stopte de laatste snackbar in het centrum van Doetinchem. Wij hebben de koppen bij elkaar gestoken en een concept bedacht voor een mooie eetwinkel voor friet en snacks.” Zo valt te lezen op de website van La Friteria.

Frietbakwinkel

Hunter is geen onbekende in Doetinchem. Ze runt al jaren succesvol de bakwinkel Gaabs en ze is voorzitter van de ondernemersvereniging van Doetinchem. Tegenover haar bakwinkel is ze nu La Friteria gestart op een plek waar jarenlang een traditionele snackbar zat.

Geen traditionele cafetaria’s meer

Tijdens corona verdwenen de twee vestigingen van SamSam in de Synagogestraat en in de Hamburgerstraat. Aan die Synagogenstraat zat daarvoor jarenlang de familie Bos met een traditionele cafetaria. Begin dit voorjaar sloot Snackplus aan het Simonsplein. Daarmee was er geen traditionele patatzaak meer in het centrum van de Achterhoekse stad.

Het is een ontwikkeling die zichtbaar is in meer steden: traditionele snackbars verdwijnen, eigentijdse ambachtelijke frietzaken komen ervoor terug.

Cafetaria Plus

Hunter laat in De Gelderlander weten dat ze zelf ook naar een goed frietje snakt en daarom de sprong waagt met, zoals zij het noemt, “een soort cafetaria plus”. Het is een moderne frietzaak met loaded fries en vegetarische producten. De friet van La Friteria wordt gemaakt van aardappels uit de regio en de hamburgers komen van de lokale slager.

De nieuwe frietzaak zit aan het begin van een straat met allerlei foodzaken.

Meer over