Febo en Kwalitaria genomineerd voor Foodservice Award 2023

Actueel |
6 januari 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: snackkunst van Febo

Febo en Kwalitaria zijn de twee genomineerden in de categorie ‘snackbars’ bij de Foodservice Award 2022-2023. De prijswinnaars in de verschillende deelsegmenten én de all-over winnaar worden tijdens de Horecava bekendgemaakt.

De Foodservice Award is een initiatief van bureau Q&A. Feitelijk is het een prijs die wordt toegekend door de persoon waarom het in de branche allemaal draait: de consument. Naast andere criteria, zijn prijs en assortiment belangrijke aspecten. Totaal kwamen bij Q&A liefst ruim 31.000 beoordelingen van consumenten binnen.

Eazie

Chefkok annex eatertainer Pierre Wind zal de winnaar bekend maken. Totaal maken 21 foodservicebedrijven een kans op de prijzen. In de categorie ‘fastservice’ behoren gekende merken tot de genomineerden: Burger King, Domino’s, McDonald’s en Subway. Bijzonder is dat tussen deze Amerikaanse merken de Nederlandse formule Eazie (Asian takeaway) te vinden is.

Naast categoriën als ‘hotels & vakantieparken’, ‘marktkramen’ en ‘speciaalzaken’ zijn er nog enkele andere horecasegmenten. In ‘klassieke horeca’ dingen Anne & Max, De Beren en La Place mee. Bij ‘food to go’ zijn dit La Place, Starbucks en AH to go. In de categorie ‘warme maaltijdbezorging’ is Eazie eveneens present, naast Burger King, Domino’s, Kwalitaria en New York Pizza.

Febo: kunst en BN’ers

Dat Febo genomineerd is in de categorie ‘snackbars’ is bijzonder. Immers: de automatiekketen heeft veel minder vestigingen dan Kwalitaria. Bovendien zijn de outlets veel minder landelijk gespreid dan die van Kwalitaria. Op marketinggebied trok Febo het afgelopen jaar onder meer de aandacht van de consument met een opvallende sociale mediacampagne. Zo publiceert de keten op Facebook kunstzinnige snackfoto’s onder de noemer: “Bij Febo brengen we eten en kunst samen.”

Verder vierde Febo het 45-jarige bestaan van zijn grillburger met de verkoop van potten grillburgersaus. Bovendien heeft de Amsterdamse formule bekende pleitbezorgers: rapper Donnie lanceerde zijn eigen Febo-snack ’t Fenomeentje en vlogster Nikkie ‘Tutorials’ de Jager kreeg op haar bruiloft een felbegeerde eigen ‘Febo-muur’ toegezegd.

Komende dinsdag wordt de uitslag bekendgemaakt.

Meer over