Keurmerk Goed Gefrituurd voor cafetaria De Es in Rijssen

Actueel |
4 juni 2024 |
Leestijd ± 1 tot 3 minuten

Cafetaria De Es in Rijssen is sinds gisteren in het bezit van het keurmerk Goed Gefrituurd. Uit handen van vakvereniging ProFri nam ondernemer Harold Konijnenbelt de bijbehorende plaquette en oorkonde voor uitblinkend vakmanschap in ontvangst. Dit gebeurde tijdens de ProFri-ledenvergadering bij Van der Valk in Vianen.

Goed Gefrituurd is een keurmerk dat wordt uitgegeven door ProFri, de vakvereniging voor professionele frituurders. Voor nieuwbakken keurmerkhouder Harold Konijnenbelt is het jaar 2024 dubbel feestelijk. Eerder dit jaar vierde hij namelijk zijn 25-jarig jubileum als uitbater van de sfeervolle cafetaria in Rijssen. Achter de afhaalcafetaria met ongeveer dertig zitplaatsen, baat Konijnenbelt een warm en gezellig eetcafé uit.

Catering en buffetten

Het bedrijf is overigens al sinds 1965 een vaste waarde in het dorp. Je kunt dus zeggen dat Konijnenbelt met succes voortbouwt op een lange traditie in Rijssen. De Es is niet alleen bekend als afhaalbedrijf en eetcafé, maar veel breder actief. De verzorging van overwerkmaaltijden, buffetten, bittergarnituur en andere vormen van catering voor werk, bruiloften en partijen: Konijnenbelt en zijn deskundige en trouwe team doen het allemaal.

Bewuste ondernemer

“Harold is een ondernemer die veel verder kijkt dan alleen zijn bakwand en toonbank. Met allerlei aspecten van het ondernemerschap in het frituurvak is hij heel erg bewust bezig,” zegt Frans van Rooij van het Nederlands Frituurcentrum. In opdracht van vakvereniging ProFri voert het frituurcentrum in Veldhoven de keurmerk-audits uit. “Harold verdiept zich grondig in de voedselproducten die hij verkoopt. Tot de ingrediënten én de geur van de frituurolie aan toe. Maar vooral heeft hij aandacht voor de totale uitstraling van zijn bedrijf, de service en de constante kwaliteit. Harold is een ambassadeur van het frituurvak.”

Nationale Smulgids

Het keurmerk voor frituurspeciaalzaken wordt behaald na een uitgebreid traject met onder meer het invullen van een zelfscan, audits en mystery guest bezoeken. Een gekeurmerkt bedrijf en dus ook Cafetaria De Es blinkt uit op het gebied van Vakmanschap, Veiligheid & Hygiëne en Verantwoordelijkheid.

Deze drie V’s vormen namelijk de pijlers van Goed Gefrituurd. Voor consumenten is het keurmerk een herkenbaar kwaliteitslabel. Houders van het keurmerk worden namelijk tevens opgenomen in de Nationale Smulgids (Smulgids.nl) en staan hiermee ook officieel te boek als frituurspeciaalzaken die een omweg meer dan waard zijn.

Foto: Harold Konijnenbelt door Cor Salverius voor NFC

Meer over