Jan Willem Voet: “De vereniging en haar partners helpen je verder”

Actueel, Achtergrond |
24 mei 2024 |
Leestijd ± 2 tot 4 minuten

ProFri-Ambassadeur van de Week

Twee jaar geleden startte Jan Willem Voet als ondernemer in de frituurbranche. Vrijwel meteen werd hij lid van vakvereniging ProFri en ontving vorig jaar het Goed Gefrituurd Keurmerk voor zijn vakmanschap. Inmiddels staat cafetaria-lunchroom Hoogzandveld bekend om het brede aanbod én om de gastvriendelijkheid.

Hoe ben je in de cafetariawereld terecht gekomen?
“Ik heb jarenlang als vrachtwagenchauffeur gewerkt. Daarbij kwam ik regelmatig bij cafetaria’s, die we beleverden. De sfeer, het omgaan met mensen en het werk spraken me aan. Zodoende ben ik bij verschillende cafetaria’s als werknemer en daarna als bedrijfsleider aan de slag gegaan.”

Waarom ben je gaan ondernemen?
“Ik kom uit een echte ondernemersfamilie. Toen ik bedrijfsleider was, ontstond bij mij het idee om een cafetaria over te nemen. Omdat ik niet meteen een geschikt bedrijf kon vinden, ben ik eerst met een verhuurbedrijf gestart. Ik begon met een frietwagen en ijskarren voor feesten of evenementen op locatie. In 2022 kon ik deze cafetaria in winkelcentrum Hoogzandveld overnemen.”

Je bent meteen lid geworden van ProFri?
“Ja. De vereniging staat voor onze branche als er iets speelt.”

Wat is de meerwaarde?
“Als ik een vraag heb, dan kan ik ze bellen. Zoals laatst toen ik informatie zocht over een BHV-cursus. Na contact met het secretariaat, bleek dat ze hiervoor een partner hebben die me verder kan helpen. Via de verenigingswebsite zag ik dat er meerdere ProFri-partners zijn waar je terecht kunt voor verschillende zaken.”

Je hebt ook het keurmerk ‘Goed Gefrituurd’. Daarvoor heb je o.a. bezoek gehad van een mystery guest. Hoe heb je dat ervaren?
“Dat houdt je scherp. Je krijgt na afloop een rapport en dat heb ik met mijn personeel doorgenomen. We hebben gekeken naar de dingen die beter kunnen.”

Je bent nu twee jaar ondernemer. Hoe gaat het?
“Ons concept veranderd: het is een cafetaria-lunchroom met een ijssalon. Mensen komen voor een kopje koffie, een lunch, een diner of een ijsje. De omzet is verdubbeld. Ik heb de organisatie op de werkvloer aangepast. We zijn de hele dag bezig met de voorbereidingen voor de lunch en het diner. Bij de vorige eigenaar bakten ze bijvoorbeeld de broodjes op bestelling af en moesten gasten wel 15 minuten wachten. Wij bakken vooruit zodat onze gasten binnen drie minuten een broodje kunnen meenemen.”

Heb je het assortiment nog aangepast?
“Het aantal broodjes en lunchproducten is uitgebreid. Daarnaast hebben we een vrij breed assortiment met verschillende kipproducten, frietspecialiteiten, glutenvrije producten en een burgerkaart. De naam van het winkelcentrum heb ik wat meer laten terugkomen op mijn menukaart om zo de link te laten zien. Zo heb ik een uitsmijter, een schnitzel een hamburger Hoogzandveld. Dat vinden gasten leuk.”

Waar staan jullie om bekend?
“Als een buurtcafetaria waar je gastvrij wordt ontvangen. Zo serveren we onze koffie niet in wegwerpbekers zoals ze voorheen hier deden. Nu krijg je netjes de koffie in een kopje met een koekje erbij. Bij ons komt jong en oud over de vloer. We zetten graag een stapje extra voor onze gasten. Zo begeleid ik oudere gasten naar hun auto, als ze slecht ter been zijn. Kleine moeite, groot gebaar. Gastvrijheid vind ik belangrijk.”

Wat vind je het leukste aan je werk?
“Het omgaan met mensen en het cafetariavak aan jongeren leren die hier werken.”

Cafetaria lunchroom Hoogzandveld

Winkelcentrum Hoog zandveld 38 C
3434 LT Nieuwegein
www.lekkerrrnieuwegein.nl

  • Bestaat sinds: 1992.
  • Eigenaar: Jan Willem Voet heeft de frituurzaak in 2022 overgenomen.
  • ProFri-lid sinds: 2022.
  • Bijzonderheden: naast cafetaria-lunchroom Hoogzandveld heeft Jan Willem Voet een verhuurbedrijf voor onder meer ijskarren, luchtkussens, een frietwagen en een poffertjeskraam (JW Verhuur).
  • Specialiteiten: friet spicy chicken en broodje carpaccio.
  • Minder in trek: de crizly (een stokje met stukjes pikante gehakt en uien). “Deze snack is minder bekend.”
  • Producten die in de lift zitten: de frietspecialiteiten en de verschillende broodjes.

Lekkerrr Hoogzandveld in Nieuwegein | De Nationale Smulgids

Tekst: Bianca Roemaat, Foto: ProFri

Meer over