Kees Kroket verdwijnt helemaal uit straatbeeld

Actueel |
9 februari 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Kees Kroket, jarenlang een begrip in enkele Brabantse steden, verdwijnt vrijwel helemaal uit het straatbeeld. Hoewel al sinds het overlijden van grossier en snackkoning Wim van Oers acht jaar geleden geen sprake meer was van een formule, opereerden tot kortgeleden nog altijd snackbars onder het oude Kees Kroket-logo.

Zes jaar geleden sloot Kees Kroket in Den Bosch zich reeds aan bij Restaria. Het bedrijf gaat nu onder de naam Restaria Kees Kroket door het leven. Na carnaval begint bovendien de verbouwing van Kees Kroket in Breda, dat het oude logo nog lang trouw bleef. De zaak is onlangs verkocht en wordt verbouwd tot de nieuwe zaak Frietje Houtmarkt.

Kees Kroket in het hart

Het is nog maar vijf jaar geleden dat Kees Kroket heropende aan de Houtmarkt in Breda. De naam zit zo diep in de harten van Bredanaars dat deze herstart destijds op Facebook een hausse aan likes en heel veel bijval opleverde. Voor de heropening was Kees Kroket in Breda lang op een naburige plek gevestigd.

Vorige jaar verdween ook Kees Kroket in Helmond al definitief van de radar. Net als Kees Kroket Den Bosch, sloot ook dit bedrijf zich aan bij Bidfoods formule Restaria. Omdat het bedrijf bovendien verhuisde, is de naam Kees Kroket ingeruild voor Restaria Markt 41.

Haphoek als voorbeeld

Voortbordurend op de naam van cafetaria Kees Kroket in Den Bosch (anno 1983), startte Wim van Oers Kees Kroket eind jaren ’90. Bij de formule had hij de Haphoek van Emile Ratelband voor ogen. Net als Ratelband, verkocht Kees Kroket snacks tegen lage actieprijzen.

Doordat Kees Kroket destijds sterk leunde op automatiekverkoop, lagen de personeelslasten lager dan gemiddeld in de branche. Kees Kroket was lang bekend en geliefd bij veel snackklanten in Den Bosch, Helmond, Eindhoven, Oss en Breda.

Foto: Hormax Horecamakelaars Breda