Lokaal bekende naam Lossez prijkt nu ook op Eetwinkel

Actueel |
19 oktober 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Na 32 jaar frituurvakmanschap met Frietpaleis Lossez in Oosterhout, begon ondernemer Peter Lossez aan een nieuwe uitdaging. Zijn lokaal bekende naam prijkt nu ook op de gevel van een vestiging van Eetwinkel in de Brabantse stad.

Foto: Eetwinkel Lossez in Oosterhout.

Lossez begon op zijn zeventiende in het frituurvak. Aan de zijde van zijn vader bakte hij verse frieten voor en af volgens een recept dat al zestig jaar in de familie is. Frietpaleis Lossez is bovendien lokaal bekend om zijn ambachtelijke nasiballen, satésaus en gehaktballen uit de jus.

“Nieuw pand, nieuwe kansen”

Met zijn vrouw Corina en zoon Jordy opende Peter een tweede zaak, Eetwinkel Lossez in een Oosterhouts winkelcentrum. Lossez zegt: “Ik zag in het nieuwe pand nieuwe kansen. We kregen er een groot zitgedeelte bij. Zowel in de zaak als op het overdekte terras in het winkelcentrum en op het terras buiten. Daarmee maken we een grote stap richting bediening en we breiden ons assortiment uit.”

“Honderden nasiballen per week”

De receptuur van de eigen ambachtelijke producten blijft ook bij Eetwinkel Lossez ongewijzigd. Lossez: “Van onze huisgemaakte nasibal gaan er per week wel honderden over de toonbank. Met onze verse en huisgemaakte producten onderscheiden we ons van anderen.” Eetwinkel Lossez haakt met nieuwe frietgerechten wel in op de trend van loaded fries, friet met toppings. De Eetwinkel-formule van Chefs Culinair waarbij Lossez zich aansloot, heeft nu 35 vestigingen in het hele land.

“Bezorging vanaf oude locatie”

Eetwinkel Lossez houdt zich niet bezig met bezorging. Delivery doet Lossez vanaf zijn oude locatie het frietpaleis. “Hier kiezen wij voor vanwege een betere berijdbaarheid,” zegt Corina Lossez. Lossez blijft doorgaan met bezorgen “ondanks lage marges en ontzettend veel onrust”.

Omdat Frietpaleis Lossez bezorgt met auto’s, zijn bovendien de kosten extra hoog. Het bedrijf voerde dan ook twee maanden geleden nieuwe deliveryregels in: “Minimale besteding bij bezorging: 20 euro. Bezorgkosten: € 3,50. Gratis bezorging vanaf 50 euro.”

Meer over