Topchef start Week van het Worstenbroodje

Actueel |
30 januari 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Sterrenchef Dick Middelweerd is het boegbeeld van de nieuwe Week van het Worstenbroodje. De eerste editie wordt gehouden van 6 tot en met 13 februari aanstaande en valt deels samen met carnaval.

Carnaval en het worstenbroodje zijn nauw met elkaar verbonden. Met name op vette dinsdag, dinsdag 6 februari, is het een populair tussendoortje. Middelweerd, eigenaar van tweesterren-restaurant De Treeswijkhoeve in Waalre, heeft een grote liefde voor het Brabantse worstenbroodje.

Guus Meeuwis

Zo presenteerde Middelweerd verschillende worstenbroodrecepten in het kookboek dat hij enkele jaren geleden maakte met volkszanger Guus Meeuwis. Voor de tankcafés van Shell maakte Middelweerd bovendien een culinair worstenbroodje met teriyaki. Shell werkt al langer samen met topchefs voor culinaire creaties in zijn pompshops.

Worstenbroodje als amuse

“Als tweesterrenchef omarm ik de kans om onze passie voor smaak te delen met de wereld. Samen brengen we onder andere het vertrouwde Brabantse worstenbrood naar nieuwe hoogten, met een verrassende Japanse twist. Een smaakvolle reis die de zintuigen verbindt en de gastronomie tot ver buiten de keuken van De Treeswijkhoeve laat prikkelen,” zegt Middelweerd in een toelichting. In zijn sterrenzaak serveert hij al langer culinaire worstenbroodjes als amuse.

Ter gelegenheid van de Week van het Worstenbroodje, roept de chef ook collega’s op hun culinaire broodjesrecepten te delen via sociale media. Middelweerds Japanse worstenbroodje en andere gerechten van zijn hand zijn nog tot en met 7 mei aanstaande verkrijgbaar bij 105 Shell Cafés met een bakeryshop.

Foto’s: Bakerstreet Marketing, Shell Café