Double Big Mac terug van weggeweest

Actueel |
19 januari 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Is supersizen terug van weggeweest? Afgeschrikt door de kritiek in het verleden en de film Supersize Me van twintig jaar geleden, waren fastfoodketens jarenlang voorzichtig met extra grote porties. De terugkeer van de Double Big Mac lijkt een kentering.

Deskundigen wijzen er op dat sowieso breed in de samenleving sprake is van een méér-trend. Deze trend van overdadigheid is breed zichtbaar, stellen ze. Verwezen wordt onder meer naar bonte, volle interieuren in nieuwe restaurants, maar ook kamers vol snuisterijen thuis bij de consument. Volgens experts is less is more ingeruild voor de trend More is More.

Méér-trend: loaded gerechten

Veel kleuren en een royale portionering van ingrediënten: dat zien we ook terug op in snackbars, restaurants en andere horecaformules. Denk maar eens aan alle loaded friet, hamburgers, pizza’s en snacks, tot de loaded frikandel toe. Bij koffie, thee en andere dranken zien we extra toevoegingen, zoals room en smaakjes, al langer. Groothandels en producenten grossieren bovendien in overdadig belegde kleurrijke recepten voor de branche op hun websites.

Dubbele Quarter Pounder

De Double Big Mac van ruim 700 kilocalorieën past in deze More is More trend. Het is overigens niet de eerste keer dat McDonald’s de dubbele Big Mac met vier plakjes hamburger op het menu zet. Dit gebeurde ook vier jaar geleden al. Wel is de receptuur aangepast. De broodjes zijn wat zachter, de plakjes kaas zijn beter gesmolten en er zit meer saus op. In de VS is daarnaast al langer de dubbele Quarter Pounder verkrijgbaar.

In het verleden experimenteerde McDonald’s al met zowel grotere als kleinere Big Mac-versies onder namen als Grand Mac en Mac Junior. Concurrenten laten zich trouwens niet onbetuigd. Zo heeft Burger King in een aantal landen de Double Whopper in het assortiment.

De Double Big Mac prijkt vanaf 24 januari tijdelijk op het menu van deelnemende restaurants in de VS. Ook in Canada en het Verenigd Koninkrijk staat de Double Big Mac af en aan op de kaart. Wanneer Nederland volgt is niet bekend.

Foto: McDonald’s Corporation

Meer over