Inzameling voor gezin van vermoorde Haagse cafetariahouder

Actueel |
14 augustus 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Inzameling voor Xiao Wei via Gofundme

Buurtbewoners van de Haagse wijk Houtwijk zijn een inzameling gestart voor de nabestaanden van snackbarhouder Wei Chen. Begin dit jaar werd hij op straat neergestoken en overleed hij aan zijn verwondingen.

Xiao Chen, Wei’s weduwe, en haar gezin zijn door de moord in moeilijke financiële omstandigheden beland. Hoewel Xiao de snackbar niet wil verkopen, is haar cafetaria Houtwijk wel lange tijd gesloten.

Omdat er sprake is van doorlopende kosten, kwam de eigenaresse in de problemen. Bovendien heeft ze als onderneemster geen recht op een weduwepensioen. Sinds de moord op haar man heeft ze bovendien angstaanvallen en voelt ze zich onveilig op straat. Twee buurtbewoners startten hierop een crowdfundingactie.

Doel al ruimschoots overtroffen

De 39-jarige Wei Chen was uitermate geliefde in de Haagse volkswijk. Zo liepen na de moord vele honderden wijkbewoners mee in een stille tocht begin dit jaar. Drie minderjarige jongeren waren betrokken bij de steekpartij in Houtwijk.

Donaties voor Wei’s gezin komen nu binnen uit het hele land, niet alleen uit Den Haag. Het streefbedrag werd vorige week door de initiatiefnemers in twee stappen verhoogd van 10.000 naar 25.000 euro, maar ook dit bedrag is inmiddels weer ruimschoots overtroffen.

Nadat Omroep West afgelopen weekeinde opnieuw aandacht besteedde aan de actie, kwam een sneeuwbaleffect op gang. De NOS nam het artikel over: dat heeft niet alleen de politiek van de gemeente Den Haag bereikt, maar ook de Tweede Kamer. Het bedrag lijkt nu verder te koersen richting de 100.000 euro.

“Nog in diepe rouw”

De mededeling op Gofundme: “Hallo lieve lezers, wij zijn Petra Beeloo en Femke Beeloo-Planken en wij zijn zeer betrokken bij Xiao, Sunny en Stacy Chen. Afgelopen januari liepen Xiao en Wei Chen na hun werk in snackbar Houtwijk naar huis toen zij belaagd werden door drie minderjarige tieners. Wei werd hierbij vermoord, Xiao werd ernstig mishandeld. Inmiddels zijn we een half jaar verder en het gezin is nog in diepe rouw.”

Hier kun je doneren

Meer over