Foodmaster Davies opent op populaire plek in Burgum

Actueel |
28 december 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Frituurwereld - Foodmaster Davies
Dave Riesebosch voor zijn Foodmaster Davies in Burgum.

Burgum verwelkomt Foodmaster Davies in het centrum van het Friese dorp. Ondernemer Dave Riesebosch heeft zijn zaak geopend in een pand dat al twintig jaar een begrip is voor liefhebbers van friet en snacks.

Waar voorheen Piet Passaazje te vinden was in het centrum van Burgum, zit nu Foodmaster Davies. “Mensen weten de weg naar de cafetaria dus al te vinden, dat is alleen maar mooi”, zegt Dave Riesebosch. De kersverse ondernemer beschikt over 125 vierkante meter, inclusief keuken. Binnen kunnen normaliter vijftig gasten plaatsnemen, op het terras buiten is plek voor twaalf.

Wachten met maaltijdbezorging

Het team van de nieuwe Foodmaster bestaat op dit moment uit zo’n zeven medewerkers. “Maar als we straks starten met bezorgen, denk ik dat we richting de vijftien medewerkers gaan.” De cafetaria is op dit moment nog niet klaar voor maaltijdbezorging, vindt Riesebosch. “We moeten eerst de zaak goed opstarten en op elkaar ingewerkt raken. We willen natuurlijk geen slechte recenties. Eén keer te laat of één keer koude friet is al slecht voor je reputatie. Ik denk dat we er in februari of maart 2022 klaar voor zijn.”

Sociale cafetaria

Dave beschikt over enige horecaervaring, maar zijn roots liggen in de zorg en zijn werk als sociaal hulpverlener. Hij wil deze twee werkvelden in de toekomst samenbrengen door mensen met een beperking en een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven in de cafetaria. “Maar dan moet ik eerst dit bedrijf goed onder de knie hebben. Dat heeft tijd nodig. Het zou mooi zijn als dat lukt,”

Meer over