Croky bakt Mexicano-chips voor voetbalfans

Actueel |
12 juni 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Mexicano en chipsmerk Croky sloegen de handen ineen voor het komende EK Voetbal in Duitsland. In een beperkte oplage is een nieuwe smaak verkrijgbaar bij de supermarkten, namelijk Fan Chips Mexicano.

Fan Chips Mexicano zijn gepeperde, pikante aardappelchips met de vlezige smaak van de snack Mexicano, de bestseller uit de cafetaria top 10. De Mexicano en voetbal horen een soort van bij elkaar.

WK 1986

In 1984, precies veertig jaar geleden dus, bracht De Vries Vleessnacks in Dordrecht de Mexicano op de markt. Hij werd geïntroduceerd met het oog op de voorrondes van het WK Voetbal in Mexico in 1986. Echter: voor dat toernooi plaatste Oranje zich niet. Desondanks werd de Mexicano een hit. Maar met de Fan Chips Mexicano beleeft de snack dus op 40-jarige leeftijd alsnog een voetbaltriomf tijdens een groot toernooi.

Creatief met snacks

Snackchips zijn al een tijdje populair. Chipsmaker Lay’s werd bijvoorbeeld al meer dan eens geïnspireerd door de cafetariabranche en de fastfoodsector. Jaren geleden kwam door een wedstrijd Patatje Joppie al als chipssmaak op de markt. De afgelopen jaren volgden nog onder meer de chips Patatje Mayo en Frietje Satésaus. Bovendien liet Lay’s zich inspireren door kernproducten van fastfoodmerken als KFC, Subway en Pizza Hut.

Foto: Croky, Fan Chips Mexicano