Vegan Junk Food Bar zet in op franchising

Actueel |
20 maart 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto’s: VJFB

De plantaardige snackformule Vegan Junk Food Bar (VJFB) zet een volgende stap. Twee bestaande Amsterdamse vestigingen zijn ondergebracht bij een nieuwe franchisenemer. VJFB wil nu bovendien serieuze zaak maken met zijn expansie als franchiseformule.

De Nederlandse formule, ontstaan in 2017, heeft op dit moment acht vestigingen. Zes daarvan bevinden zich in Nederland: vier in Amsterdam, één in Rotterdam en één in Eindhoven.

Buiten onze grenzen zijn er VJFB’s in Keulen en Barcelona. Volgens VJFB zijn er contacten met verschillende potentiële franchisenemers in binnen- en buitenland. Niet alleen in verschillende Nederlandse steden dus, maar ook in Duitsland en Spanje zou de nodige belangstelling zijn.

Stagnatie door corona

De groei van het Amsterdamse concept stagneerde mede door de coronapandemie. Anderhalf jaar geleden maakte Vegan Junk Food Bar ambitieuze expansieplannen wereldkundig. Hoewel nog sprake was van lockdowns, verwachtte VJFB in enkele maanden zeker twintig nieuwe outlets te openen. De franchisegevers streefden naar 200 outlets in 2025. Vooralsnog bleef de snelle groei echter achterwege. Door nu nadrukkelijker in te zetten op franchising, wil VJFB een deel van deze ambities alsnog waarmaken.

VJFB Babies

VJFB voegde recent onder de naam VJFB Babies een nieuw productsegment toe aan zijn assortiment. Het gaat om kleine plantaardige mini-burgers. Daarnaast legt VJFB bij enkele kleine vestigingen sterker dan voorheen de nadruk op het feit dat er 100 procent plantaardige producten worden verkocht als ook alleen dranken die volledig vrij zijn alcohol. Kernproducten van VJFB zijn de eigen plantburgers, Freak Fries (friet met veelkleurige toppings), Zeafood (plantaardige vis) en cocktails.

Meer over