Bak- en vakmanschap van Frank Spierings bekroond

Actueel |
22 maart 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Friethuys Tof in Helvoirt is sinds deze week in het bezit van het keurmerk Goed Gefrituurd. Met gepaste vaktrots nam ondernemer Frank Spierings de bijbehorende plaquette en oorkonde voor uitblinkend vakmanschap in ontvangst. Goed Gefrituurd is een keurmerk geïnitieerd door ProFri, de vakvereniging voor professionele frituurders.

Frank Spierings nam begin vorig jaar Cafetaria De Pieper over van hun voorgangers die het bedrijf 25 jaar uitbaatten. Frank heropende het verse frietpaleis onder de naam Friethuys Tof. Dit was rond carnaval. Omdat Frank een echte carnavalsvierder is, liet hij meteen een eigen kledingembleem maken met de tekst ‘Train oewe frietspier’.

Verse friet centraal | Verse ambachtelijke friet staat centraal bij Friethuys Tof. Maar ook zijn er onder meer gehaktballen en stoofvlees uit eigen keuken. Net als voorganger De Pieper, is nu dus ook Friethuys Tof drager van het Goed Gefrituurd keurmerk.

Uitgroeien tot ambassadeur | “Frank is in hart en nieren een horecaman die de overstap maakte naar de frituurbranche,” zegt Frans van Rooij van het Nederlands Frituurcentrum. In opdracht van de vakvereniging voert het frituurcentrum in Veldhoven de keurmerk-audits uit. “Frank heeft alles in zich om een prima ambassadeur van het frituurvak te worden,” aldus Van Rooij. “Friethuys Tof voldoet aan alle voorwaarden voor het keurmerk. Ook gaat Frank graag mee in ons streven om de lat bij herkeuringen steeds opnieuw nóg wat hoger te leggen.”

Nationale Smulgids | Het keurmerk voor frituurspeciaalzaken wordt behaald na een uitgebreid traject met onder meer het invullen van een zelfscan, audits en mystery guest bezoeken. Het gekeurmerkte bedrijf en dus ook Friethuys Tof blinkt uit op het gebied van Vakmanschap, Veiligheid & Hygiëne en Verantwoordelijkheid.

Deze drie V’s vormen namelijk de pijlers van het keurmerk Goed Gefrituurd. Voor consumenten is het keurmerk een herkenbaar kwaliteitslabel. Houders van het keurmerk worden namelijk tevens opgenomen in de Nationale Smulgids (Smulgids.nl) en staan hiermee ook officieel te boek als frituurspeciaalzaken die een omweg meer dan waard zijn.