Family in tankstation: truckers, tankers, groepen en afhalers als doelgroep

Actueel |
22 maart 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

FHC Formulebeheer opende met zijn eetformule Family de eerste vestiging in een tankstation. Deze Family Rilland werd geopend bij het Avia-station aan de A58, vlakbij afslag naar het gelijknamige Zeeuwse dorp.

“Met onze jarenlange ervaring in scholencatering zijn we bekend met high-traffic in een kort tijdsbestek,” schrijft FHC in een persbericht. “Bij Family Rilland komen de twee werelden van onze formules perfect samen, waarbij beleving, sfeer en Family’s gerechten centraal staan. Bij Family Rilland maak je de lekkerste pitstop.”

Coffee Fellows

Family is niet de enige foodserviceformule in het totaal verbouwde Avia-tankstation bij de afslag Rilland. Ook een vestiging van de Duitse koffieformule Coffee Fellows is erin ondergebracht. Coffee Fellows mislukte aanvankelijk in ons land, nadat er enkele vestigingen in Oost-Nederland werden geopend. Maar sinds het door Avia Nederland in Soest wordt uitgebaat, gaat het Coffee Fellows voor de wind. De outlet in Rilland is de tiende.

Groepen en afhalers

Volgens Avia vullen Family en Coffee Fellows elkaar ‘haarfijn’ aan en zijn de twee concepten dus complementair. Doelgroep van Family Rilland zijn niet alleen truckers en automobilisten, maar ook op groepen wordt gemikt. Het gaat hierbij om zakelijke overleggasten, vriendengroepen en families. Daarnaast richt Avia zich met Family op afhalers van maaltijden, friet en snacks.

Het tankstation Avia Rilland valt onder het Tilburgse bedrijf Vollenhoven. Sinds 2006 werkt het onder de paraplu van brandstofmerk Avia Nederland. Vollenhoven exploiteert liefst honderd bemande en onbemande tankstations in Zuid-Nederland, waaronder de nodige stations voor truckers.

Foto’s: FHC Formulebeheer en Avia Vollenhoven