Amerikaanse ambassadeur op eierbalexcursie

Actueel |
8 juni 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Portretfoto: US Embassy The Hague.

In Den Haag werd gisteren stevig gedebatteerd over de aardbevingsschade in Groningen. In Groningen zelf proefde de Amerikaanse ambassadeur Shefali Razdan Duggal gisteren de streeksnack de eierbal bij specialiteitencafetaria Koning.

Volgens het lokale platform Sikkom kwam de Amerikaanse ambassadeur niet alleen, maar werd ze vergezeld door “tien straffe beveiligers”. Sikkom meldt verder: “De eierbal wilde de afgezant van de Verenigde Staten na al die lyrische verhalen graag zelf een keer proeven.”

Ambassadeur maakt eierbal

Dineke Ritsema-Koning, friturist van dienst bij cafetaria Koning, vertelt in de media dat klanten met Shefali op de foto gingen. “Ze was erg aardig en dat ze zelf een eierbal mocht maken vond ze fantastisch. Ze vond ons bedrijf heel gezellig om te zien en mooi authentiek,” aldus Ritsema tegen Sikkom.

Winnaar eierballentest

De eierbal is de eerste frituursnack van ons land die officieel is erkend als immaterieel erfgoed. De Amerikaanse ambassadeur was bovendien zeker niet de eerste hoogwaardigheidsbekleder die naar Groningen is gekomen om hem te proeven. Premier Mark Rutte lunchte jaren geleden al eens in de Martinistad met een eierbal. Hij was gisteren niet in staat om Shefali te begeleiden vanwege het debat over de aardbevingen.

Na het verdwijnen van eierbalmekka’s als cafetaria Succes en, korter geleden, cafetaria De Paardeschuur in Groningen, geldt cafetaria Koning nu als één van de bekendste eierbaladressen in de stad. Eerder dit jaar wonnen de eierballen uit de keuken van Koning De Grote Groninger Eierbaltest 2023.

Meer over