Iconisch Gronings eierbalmekka De Paardeschuur houdt er 1 januari mee op

Actueel |
10 oktober 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: archief Frituurwereld / Bianca Roemaat

Eierballenmekka De Paardeschuur in Groningen sluit per 1 januari aanstaande de deuren. Hoewel kostenstijgingen van onder meer energie meespelen in de beslissing te stoppen, vindt eigenaresse Pamela ten Hope (61) het ook gewoon mooi geweest.

Tegen de lokale omroep Oog TV zegt ze dat het “tijd wordt om een beetje meer van het leven te genieten”. Ruim 26 jaar geleden startte Pamela De Paardeschuur met haar man. Toen die acht jaar geleden overleed, runde ze de zaak verder voortaan alleen.

“Goed bereid kost even tijd”

“Goed bereid kost even tijd.” Dat stond als vaste slogan in de zaak te lezen. Pamela zegt dat het ondernemen niet echt leuker is geworden de laatste tijd. Op de lokale website Sikkom.nl zegt ze: “Ik ga dicht voordat ik dicht moet. Wie weet wat de toekomst brengt? Ik kan toch geen vijf euro voor een patatje gaan vragen? Dat wil ik niet en kunnen de mensen hier in de buurt niet betalen.”

“Liefs, Pamela”

Op haar Facebook-account bedankt Pamela haar “lieve klanten, (ex)collega’s en buurtgenoten”. Ze schrijft: “Na veel wikken en wegen heb ik besloten om per 1 januari 2023 de deuren van de cafetaria te sluiten. Een moeilijke beslissing, maar wel eentje die ik nu met opgeheven hoofd kan nemen. Bedankt voor alle jaren vertrouwen in onze service en producten en ik hoop jullie de komende maanden nog vaak genoeg te treffen. Liefs, Pamela.” Het levert de nodige reacties van klanten op, zoals: “Roep je Indische Buurt, dan zeg je Paardeschuur. Eeuwig zonde!”

Goud Bekroond in de Smulgids

De eierballen, waaronder veel bijzondere eigen creaties, en het broodje hamburger met speciaalsaus werden een paar jaar geleden door de smulinspecteurs van het Nederlands Frituurcentrum Met Goud Bekroond. Het bezorgde Pamela’s Paardeschuur een positie in de eerste editie van de Nationale Smulgids. Frans van Rooij zegt: “Toen ik haar ontmoette op het Frituurfestival in Groningen, georganiseerd door Jornt Weersing van de Bruine Fruitschaal, was ik meteen verkocht en werd fan van haar zaak. Na sluiting zal de vermelding in de gids offline gaan en is Groningen een iconische snackbar armer.”